Pöttyös körmök és matt rúzs

2016. május 02.
Ano-makeup makeup, vagyis a láthatatlan smink csillaga leáldozóban van: idén tavasszal a tökéletes arcbőr matt ajkakkal és extrém, mintás körmökkel hódít. A MOM Park Douglas szépségtanácsadójától lestük el a legújabb irányzatokat.

Nem lehet elégszer ismételni, hogy a tökéletes smink a hibátlan alapozásnál kezdődik. Ennek eléréséhez egy kompakt alapozó remek választás: a párnás kialakításnak köszönhetően gyerekjáték felvinni, pillekönnyű textúrája pedig a legmelegebb napokon is kellemes viseletet és üde arcbőrt biztosít. A highlighterek egyre több nő táskájában ott lapulnak, ami nem véletlen, hiszen a friss és ragyogó arcbőr elengedhetetlen kelléke, ami a tavaszi-nyári hónapokban még inkább hangsúlyozandó.

Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a matt színek, amelyek ezúttal az ajkainkon köszönnek vissza. Egy teljesen natúr, láthatatlan sminkhez minden alkalomra jó választás lehet egy klasszikus vörös rúzs, a matt hatás pedig modern eleganciát kölcsönöz, némi plusz csavarral. A sminkmester szerint idén a pasztell árnyalatok és cukorkaszínek mellett a bogyósgyümölcsöket idéző folyékony rúzsokkal érdemes kísérletezni.

Az igéző tekintet hangsúlyos szempillákkal sosem megy ki a divatból, mint ahogy az ápolt kézfej és körmök sem. A lakkok terén megszokott piros és nude árnyalatok mellett egyre többen nyitnak az extrémebb színek és minták felé. A különleges fedőlakkok most a legtrendibbek, lehet pöttyös, csillámló, hologramos vagy metálfényű, a lényeg, hogy minél feltűnőbb legyen.