Itthon készülnek az első vegán, ananászlevél babacipők

2017. június 23.
Prémium, növényi alapanyagból készít mokaszint Vadas Erika babacipő tervező. A dizájner újdonságával kapcsolatos üzenete mellett mi sem tudunk szó nélkül elmenni.

Ma már trendi szülőnek lenni talán egyet jelent azzal, hogy gyermekeink érdekében olyan ruhákat, cipőket vásárolunk, amelyek a fenntarthatóság jegyében születnek. Közös érdekünk ezzel támogatni gyermekünk és bolygónk jövőjét.

Vadas Erika lehetett az, aki elsőként jutott hozzá Magyarországon a Pinatex anyaghoz, és első a világon, aki ebből baba mokaszint varrhat. De, hogy miért is olyan különleges dolog ez?
A Fülöp-szigetekről származó ananászlevélből készült anyag prémium termék, mivel csak nagyon kevés tervező kaphatott belőle. Abszolút vegán, 100%-ban növényi alapanyagból kerül előállításra, egyetlen egy állatkának sem kellett ahhoz meghalnia, hogy babacipő készülhessen belőlük. Környezetkímélő. Feldolgozása során nem érintkezik kemikáliákkal, plusz vizet sem igényel az előállítása. Új munkahelyet kínál és többlet bevételt jelent az ananászfölddel rendelkezőknek. A pinatex erős, könnyű, lélegző, rugalmas anyag, ami ideális a babalábaknak.

Egyelőre Erika kisfia teszteli a mokaszinokat, de júliustól már a nagyközönség számára is elérhetőek lesznek a Tender toes – baba mokaszi/vegan baby moccasin újdonságai.