Ismét jó ügyért harcol a világ egyik legnépszerűbb kozmetikai cége

2017. július 18.
Becslések szerint évente több, mint 115 millió állatot használnak tesztcélokra a laboratóriumokban világszerte. A Lush Cosmetics és az Ethical Consumer Research Association hadat üzen a kíméletlen kísérleteknek és idén is díjjazzák a kegyetlenséggel szembeszálló tudományos kutatásokat.

A Lush elszántan küzd az állatkísérletek ellen. Nem csupán ellenzi a „tudomány” nevében végzett kegyetlen állatkísérleteket, hanem aktívan dolgozik az eltörlésükön is. Ebből a törekvésből született a Lush Prize is – egy évente megrendezésre kerülő, nemzetközi díjátadó, mely az állatkísérletek befejezését célzó kutatásokat támogatja.

Minden évben 350 000 font kerül kiosztásra a világ minden részéről származó tudósok, kutatók, lobbisták és oktatók között, ezzel segítve munkájukat, melynek végső célja az alternatív, kegyetetlenségtől mentes kísérleti módok kifejlesztése. Létezik egy 250 000 font összegű fődíj is; ezt az nyeri el, aki jelentős, a 21. században példátlan toxikológiai áttörést ér el. A Lush szerint ugyanis ez az a tudományág, amely közvetlenül elvezethet az állatkísérletek befejezéséhez.

A Lush-díjra a nevezéseket online formában lehet benyújtani a www.lushprize.org címen 2017 április 24.-től július 24.-ig. A világ különböző részeiről érkezett szakétőkből álló zsűri szeptemberben ül össze, és a nyertesek novemberben, Londonban vehetik át a díjat az ünnepség keretében.