3 tánctanfolyamtipp őszre

2017. szeptember 20.
Folklór hagyományok, latin szenvedély, kubai ritmusok. Összegyűjtöttük, milyen táncórákra érdemes beiratkoznunk ősszel, ha egy kis pezsgésre vágynánk.

Fotó: Profimedia – Red dot

Argentín tangóoktatás

Nem kell komolyabb táncos múlt ahhoz, hogy fejben Latin-Amerikába repüljünk egy táncóra keretein belül, az Astorián ugyanis kezdő tangóoktatás indul a mozogni vágyóknak.

„A tangó egy új dimenzió a tánc világában. A kapcsolat, az egymás közelségének a megélése, a harmónia, a másikra figyelés fantasztikus egyvelege, ahol megszűnik egy pillanatra a világ és csak a tangó létezik. A tanfolyamunk felkészít arra, hogy be tudjatok csatlakozni az igen aktív budapesti tangós életbe. Új embereket ismerhettek meg, új barátságok alakulhatnak ki, egy kulturált, szép környezetben.” Így invitál a tanfolyam instruktora Porvai Ági és Varga Attila a hangulatos estékre, amelyek tökéletes levezetései lehetnek a hosszadalmas munkanapoknak a pároddal.

Az első alkalom szeptember 14-én indul, további részleteket itt találsz az eseményhez.

Kizomba

Ugyancsak kezdőket szólít meg az Angolából érkezett táncforma szeptemberi tanfolyama, amely az ősi folklór elemeit ötvözi az afrikai zouk zenével. Angolában  a 70-es évek közepén kapóra jött a zouk hatása és, hogy rávegyék az „öregek” az új nemzedéket a táncra, kicsit egyszerűsítettek a semba lépésein. Kicsit közelebb kerültek egymáshoz a partnerek, és megszületett a mára már Budapesten is gyökeret vert kizomba.

Szeptemberben új órák is indulnak, amelyekről itt olvashatsz részletesen.

Fotó: Profimedia – Red dot

Regaeton-salsaton

Ha Kubára gondolunk, a fehér homokon, a szivaron és a retro autókon kívül előbb-utóbb biztosan a salsa jut eszünkbe. A salsaton a klasszikus salsa eleganciáját ötvözi a latin utcai táncok szemtelenségével és energiájával, így egy felszabadultabb, mégis ízig-vérig kubai életérzésbe csöppenünk. A Reggaeton Dance tánciskolájában emellet bennfentes kubai oktatótól is tanulhatsz, aki minden bizonnyal magával viszi a havannai lüktető attitüdöt az órákra is.

Kezdődő tanfolyamaikról hírleveleikből tájákozódhatunk, iratkozz fel itt.