3 tánctanfolyamtipp őszre

2017. szeptember 20. |

Folklór hagyományok, latin szenvedély, kubai ritmusok. Összegyűjtöttük, milyen táncórákra érdemes beiratkoznunk ősszel, ha egy kis pezsgésre vágynánk.

Fotó: Profimedia – Red dot

Argentín tangóoktatás

Nem kell komolyabb táncos múlt ahhoz, hogy fejben Latin-Amerikába repüljünk egy táncóra keretein belül, az Astorián ugyanis kezdő tangóoktatás indul a mozogni vágyóknak.

“A tangó egy új dimenzió a tánc világában. A kapcsolat, az egymás közelségének a megélése, a harmónia, a másikra figyelés fantasztikus egyvelege, ahol megszűnik egy pillanatra a világ és csak a tangó létezik. A tanfolyamunk felkészít arra, hogy be tudjatok csatlakozni az igen aktív budapesti tangós életbe. Új embereket ismerhettek meg, új barátságok alakulhatnak ki, egy kulturált, szép környezetben.” Így invitál a tanfolyam instruktora Porvai Ági és Varga Attila a hangulatos estékre, amelyek tökéletes levezetései lehetnek a hosszadalmas munkanapoknak a pároddal.

Az első alkalom szeptember 14-én indul, további részleteket itt találsz az eseményhez.

Kizomba

Ugyancsak kezdőket szólít meg az Angolából érkezett táncforma szeptemberi tanfolyama, amely az ősi folklór elemeit ötvözi az afrikai zouk zenével. Angolában  a 70-es évek közepén kapóra jött a zouk hatása és, hogy rávegyék az „öregek” az új nemzedéket a táncra, kicsit egyszerűsítettek a semba lépésein. Kicsit közelebb kerültek egymáshoz a partnerek, és megszületett a mára már Budapesten is gyökeret vert kizomba.

Szeptemberben új órák is indulnak, amelyekről itt olvashatsz részletesen.

Fotó: Profimedia – Red dot

Regaeton-salsaton

Ha Kubára gondolunk, a fehér homokon, a szivaron és a retro autókon kívül előbb-utóbb biztosan a salsa jut eszünkbe. A salsaton a klasszikus salsa eleganciáját ötvözi a latin utcai táncok szemtelenségével és energiájával, így egy felszabadultabb, mégis ízig-vérig kubai életérzésbe csöppenünk. A Reggaeton Dance tánciskolájában emellet bennfentes kubai oktatótól is tanulhatsz, aki minden bizonnyal magával viszi a havannai lüktető attitüdöt az órákra is.

Kezdődő tanfolyamaikról hírleveleikből tájákozódhatunk, iratkozz fel itt.

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Napi design

Lámpa lett az ikonikus szójaszósos halból hal

Lámpa lett az ikonikus szójaszósos halból

Díjat nyert a magyar dizájnlámpa Horváth Zsuzsa

Díjat nyert a magyar dizájnlámpa