Ezek lesznek 2017 legmenőbb fitnesz-trendjei

2017. január 11.
Izgalmasan házasított sportágak, csúcsmodern fitneszkütyük és az egyensúlyozás művészete kerül a fitneszvilág fókuszába 2017-ben.

Hatékony hibriditás

Boksz és aerobic, tánc és jóga, meditáció és kickbox – lehetőségek végtelen tárháza nyílik meg a meglévő sportok házasításából, ami elsőre talán erőltetett hóbortnak tűnik, gyakran azonban nagyon is gyümölcsöző lehet. Ideális esetben egy testtudatosságot, belső fókuszt igénylő mozgásforma (mondjuk a jóga) keveredik egy egész testet átmozgató, intenzív sporttal (például a tánccal) így a végeredmény hatékony, egész testet átmozgató és teljes kikapcsolódást nyújtó sportélmény lehet. Különösen jó azoknak, akik mindig az újdonságokat, izgalmakat keresik!

Ilyen a Slackline extrém körülmények között – Fotó: Profimedia – Red Dot

Slackline

A szabadtéren is űzhető slackline igazi laza, közösségi mozgásforma. A kötéltánchoz hasonlatos sport csak messziről tűnik könnyűnek, a szalagon állva már minden izom megfeszítésére szükség van ahhoz, hogy ne essünk le. Egyensúlyfejlesztő, garantált izomláz-okozó, és mindennek a tetejébe tök jó móka!

Visszatérnek a táncórák

Legyen szó klasszikus balettről, jazzről vagy hip-hopról, nagyon menők lesznek a különféle táncórák a sport világában. A táncórák legnagyobb előnye, hogy ez a mozgástípus nem csak alaposan átmozgat, de felszabadít egy csomó endorfint is, így tényleg boldogabbnak, felszabadultabbnak érezhetjük majd magunkat utána. És talán a péntek esti buliban is javulhat a teljesítményünk.

Hordható technológia

Már 2016-ban megjelentek a különféle kütyük, amik segítenek a sportolásban: mérik a vércukorszintet, a pulzusszámot, a teljesítményt, és mindenféle appok segítségével állítanak össze különféle edzésterveket a számunkra. Ha idén követni akarjuk a fitneszvilág trendjeit, mindenképpen beszerzünk magunknak valami csúcsmodern ketyerét.