Budapest egyik legcsillogóbb szállodájában, a Four Seasons lobby bárjában hangulatos zongoraszó mellett, Herendi porcelánból kortyolhatjuk a város legfinomabb forrócsokoládéját, amely több szempontból is exkluzívnak számít, máris mondjuk, miért is.
A francia csokoládé szellemét egyfajta szeánsz kíséretében „keltik életre”, mialatt egy ötféle fűszert tartalmazó sűrítményt öntenek az alaphoz. És ha mindez nem volna már így is elég csábító, a csészét csokoládérács fedi, amely a hő hatására olvad bele a folyékony édességbe, ezt pedig csokoládéforgáccsal, tejszínhabbal és teasüteményekkel fokozhatjuk – már aki meri.
Az édes élmény egyébként 4500 Ft, ami valóban luxusnak mondható, mégis legalább egyszer érdemes kipróbálni egy fagyos februári munkanap után. A Gresham-palota kapui pedig nem csak a szállóvendégek előtt állnak nyitva, a lobby bárjában ugyanis szeretettel várnak mindenkit, aki szeretné megadni a módját egy igazán jó forrócsokinak vagy egy zongoraszóval kísért teadélutánnak.
Fotók: Bodnár Zsófi