Megjelent az áprilisi Marie Claire!

2018. március 08.
A megszokottnál is több olvasnivalóval és 30 oldalas szépségmelléklettel jelent meg az áprilisi Marie Claire. A címlapon Reese Witherspoon, aki amellett, hogy ott van a moziban – hamarosan nálunk is bemutatják az új című filmjét –, aktívan tesz azért is, hogy a nők egyenlő esélyekhez jussanak.

„Ha azt akarod, hogy egy munka rendesen meg legyen csinálva, akkor csináld meg magad” – mondta régebben az édesanyja Reese Witherspoonnak, aki tartja is magát ehhez a tanácshoz. Az Oscar-díjas színésznő az egyik kedvenc sorozatunk – Hatalmas kis hazugságok – egyik főszereplője, hamarosan nálunk is látható lesz Időcsavar című filmje, és ezek mellett azért is dolgozik, hogy más nők jussanak lehetőséghez: amikor látta, hogy milyen hiány van tartalmas női szerepekből, producerként ő maga kezdett gondoskodni ilyen lehetőségekről. A színésznővel az amerikai Marie Claire főszerkesztője készített interjút.

Vecsei H. Miklós és ifj. Vidnyánszky Attila életében meghatározó a színház: írnak, rendeznek, és sorra kapják a jobbnál jobb szerepeket. Mindketten a Vígszínház tagjai, és Sztalker Csoport néven saját alkotóközösséget is alapítottak. A színház és az élet bonyolult összefüggéseiről beszélgettek újságírónkkal.

Néha már csak mosolygunk az influencer kifejezésen, a közel-keleti divatbloggerek esetében azonban bőven akad megfontolnivaló abban, amit hallunk tőlük. Négyen meséltek közülük a magyar Marie Claire olvasóinak kendőről, személyiségről, Kelet és Nyugat lehetséges párbeszédéről.

Párizsban szerzőnknek lehetősége volt kipróbálni egy nagyon izgalmas szolgáltatást, ellátogatott azokba a szalonokba, ahol a legnagyobb divatházak darabjait lehet kölcsönözni egy-egy alkalomra.

Nem nőknek való vidék? című cikkünkben a filmkészítés aktuális helyzetét térképeztük fel. A filmrendezői szakmát ugyanis – az esetleges látszat ellenére – még ma is rendkívüli mértékű férfitöbbség jellemzi.

A világban vagy akár itthon történő megrázó eseményekről leggyakrabban a fotóriporterek munkájának köszönhetően értesülünk. A felkavaró képek ugyanakkor komoly etikai kérdéseket is felvetnek. Erről kérdeztünk három tehetséges és sikeres magyar fotóriportert.

Az életre szóló döntés című cikkünkben a szülés körüli dilemmákat térképezzük fel. Hol adunk életet gyerekünknek, és kivel? Nehéz kérdések, amelyeknek a megválaszolásához az objektív tudásunkra és érzelmi benyomásokra is támaszkodunk.

Áprilisi számunkhoz +30 oldalas Szépség Extra mellékletet készítettünk. Készülünk a tavaszi / nyári napsütésre, bemutatjuk a legújabb kezeléseket, és a nemzetközi Marie Claire díjnyertes termékeit is. Az arcápoláson kívül hasznos tippeket találtok ahhoz is, hogy az új évszakra jobb formába kerüljetek.