Sokatmondó ékszerek a BORIBIANKA tervezőjétől

2018. október 07.
Egy ideális tárgy nem túlbonyolított, hanem lényegretörő, ugyanakkor nem felszínes, hanem nagy mélységekkel rendelkezik. Bori Biankát, a BORIBIANKA ékszermárka tervezőjét régóta foglalkoztatta annak gondolata, vajon milyen az ideális ékszer: milyen anyagból készül, milyen formát ölt, milyen esztétikai szabályok határozzák meg. A tervezőasztal felett dolgozva ugyanakkor az is fontos volt, hogy egy olyan ékszer szülessen, amely könnyedén közel kerül bárkihez, ami kiemelkedő, mégis nagyon személyes és egyszerre mutatja be a márka attitűdjét és mesél viselőjéről is. Így született az ORIGO.

Az inspirációs forrás a kifejezés vágya mellett a galaxisban keringő bolygók rendje, a Bauhaus szabályszerűsége és a De Stijl funkcionalista hitvallása volt. A konkrét mértani formák (kör és gömb) mellett a három alapszín – sárga, piros és kék – jelenik meg, valamint kiegészítőként a színek hiánya, színtelen gyémánt formájában. Bár visszaköszön az absztrakció lényeglátása, mégsem általános darabok születtek. Olyan egységes ékszerrendszer épült fel Bianka kezei alatt, amely könnyen érthető, de nem egyértelmű.

A kollekció hat ékszerből áll – egy nyaklánc, egy fülbevaló és négy gyűrű tartoznak hozzá. Az exkluzív darabok kialakításában a filozófia mellett a precíz kézimunka és prémium alapanyagok jelentik a legfontosabb szerepet. Anyaghasználatban a tervező 925-ös Sterling ezüstöt használt 14 karátos arany foglalattal, valamint egy diszkrét arany betéttel a sínben. A kövek sárga, piros és kék zafírok, vagy színtelen gyémántok. Bármelyik ékszer rendelhető kő nélkül is, a zafírgyűrűk pedig három méretben elérhetők (S, M, L).

Elkerülve a sematikusságot, minden darab születése egyedi, különleges folyamat eredménye, ahol az ékszer leendő tulajdonosa maga választja ki az egyes elemeket, akár túllépve a kollekcióban felvonultatott lehetőségeken is. Bár az ékszerek statement-darabok, meglepően légiesek, így akár kombinálhatóak is anélkül, hogy túl harsányak lennének. A prémium kialakítás és letisztult esztétika túlmutat egy szimpla kollekción – szándékaink szerint a gyűrűk alternatívát nyújthatnak azok számára is, akik eljegyzési gyűrűt keresnek szívük választottjának.

Fotók: Halász Jácint 

BORIBIANKA weboldal

Facebook

Instagram