A fazék, ami melegen tartja az ételt

2019. augusztus 20.
Ezt a gyönyörű fazekat a japán design ihlette – ott nabénak nevezik az ehhez hasonlatos főzőalkalmatosságokat – és legfőbb szuperképessége, hogy az ételt melegen képes tartani hosszú időn keresztül, így például baráti vacsorákon a háziasszony legjobb barátja lehet. 

Végre lemondhatunk az újramikrózott ételekről, a szétfőtt alapanyagokról és a pazarlásról is ennek a letisztult japán gyökerekkel rendelkező fazéknak a segítségével. A Maho Nabé duplafalú fazék ugyanis vákuumképzéssel éri el, hogy a benne megfőtt étel ne hűljön ki, illetve hogy a főzés közben az étel egyenletesen meleg legyen, mely segítségével az összetevők természetes aromája jobban ki tud jönni.

A másik egyedülálló tulajdonsága a fazéknak, hogy sokkal kevesebb energia szükséges a benne való főzéskor, mint egy normál lábas esetén, mivel sokkal gyorsabban felmelegedik a tűzhelyen és sokkal lassabban is hűlik le. Éppen ezért egészségesebb is lesz az étel benne, mint a hagyományos társaiban: állítólag az összetevők tápanyagtartalmát könnyebben megőrzi a szupergyors és egyenletesen forró főzési mód.

Fotó: dezeen.com