Tudatosan stílusosak a Fabala fából készült szemüvegkeretei

2019. október 06.
Most bemutatunk egy hazai, kézműves szemüvegkeretmárkát, és eláruljuk, mitől lehet ez a legzöldebb választás, ha elkerülhetetlen újra cserélni régi szemüvegünket.

A Fabala márka alapításától kezdve említésre méltó tudatossága a napjainkban egyre
erősödő krízishelyzet mellett még nagyobb figyelmet érdemel. Optikai–, dioptriás– és napszemüveg keretei fából készülnek gondos, kézi megmunkálással Magyarországon.

A fakeretes szemüvegek egyedisége, természetes, könnyen lebomló anyaga sem elhanyagolható érv, hogy a műanyagkeretes kínálat helyett mellettük tegyük le a voksunkat. Amellett, hogy a márka termékeinek alapkoncepciója a tudatosság, a kevesebb több elve a keretek és szemüvegek formavilágán is megmutatkozik.

Weboldalukon jelenleg tizenkilenc különböző keret érhető el, melyeket egyedi színkombinációk kialakításával mi magunk formálhatunk tovább, saját ízlésünkre. Ezek után már nem is olyan meglepő, hogy a szemüvegtokok is lebomló parafából készülnek, ahogy a végső csomagoláshoz sem használnak műanyagot.

A gyártáshoz felhasznált alapanyagért mégis szimpatikus kompenzáció a cég faültető projektje, melynek kapcsán az Országos Erdészeti Egyesülettel tesznek a zöldebb környezetért.

Személyre szabott kereted tervezéséhez kattints a Fabala weboldalára!

Újdonságaikért kövesd őket Instagramon is.

Fotók: Bodnár Zsófi