Szívdobbanásból kanapé

2019. október 17. |

Hogyan lesz egy szívdobbanásból ülőbútor? Az EKG görbéje, vagyis a szívverés ritmusa inspirálta Karim Rashid dizájner sokoldalú kanapéját.

A világhírű dizájn,er Karim Rashid megálmodta, a Nienkämper pedig el is készítette a “Heartbeat” (Szívverés) névre keresztelt egyedi ülőbútort, ami idén meg is nyerte a Hip Awards egyik díját “irodai ülőbútor” kategóriában. Az EKG-görbe ihlette kanapé nem csupán formájában idézi meg a szimbolikus szervet: célja az emberek összekapcsolása, hogy “élő, lélegző rendszerként” közösséget teremtsen a körülötte lévők számára.

A kimondottan közösségi terekbe álmodott kanapé különlegessége, hogy rendkívül változatosan alakítható: hajtogathatunk belőle nyitottabb körívet, de szinte teljes körként is bezárulhat, vagy akár egyenest is képezhet. Mivel az ülésre kialakított mélyedések viszonylag közel helyezkednek el egymáshoz, Rashid reménykedik benne, hogy a bútordarab facilitálja majd a kapcsolódásokat, beszélgetéseket, így pedig tényleg igazi találkozóhely lehet az irodákban.

Design-Milk

Szólj hozzá te is!

Még több Napi design