Felhőkarcolók ihlették a dizájnos szexjátékokat

2019. október 08.
Már korábban megjegyezték, hogy a New Yorkban épülő Hudson Yards megaprojekt felhőkarcolói leginkább szexjátékokra emlékeztetnek, de a Wolfgang & Hite dizájnstúdió egészen komolyan is vette ezt a kritikát.

A Hudson Yards épületegyüttes egy jelenleg is fejlesztés alatt álló New York-i megaprojekt: lényegében még több óriási felhőkarcolót húznak fel irodákkal, plázákkal, kulturális központokkal. Korábban, már a tervek láttán sokan megjegyezték, hogy az épületek leginkább szexjátékokra hasonlítanak, a Wolfgang & Hite dizájnstúdió azonban megmutatta, hogy komolyan is gondolják a kritikát és legyártották élénk magentában pompázó szexjáték-kollekciójukat, melynek darabjait a Hudson Yards épületeiről mintázták.

Az XXX-HY kollekció sajnos inkább csak elmés dizájnfricskának készült és a prototípusokon túl nem gyártottak eladásra szánt termékeket. A Wolfgang & Hite szerint a szexjátékok tökéletes metaforát jelenthetnek az építészek megközelítésére, akik mániákusan tervezik „a fallikus épületeket” illetve arra, hogy New York városfejlesztői leginkább „egymást elégítik ki” a Hudson Yardshoz hasonló, sokat kritizált építészeti projektekkel.

Dezeen