Már az inszemináció is lehet intim és művészi

2020. január 20.
Kamila Rudnicka dizájner szerette volna szerethetőbbé és játékosabbá tenni ezt az amúgy steril, medikalizált folyamatot.

Az inszemináció rengeteg meddőségi problémával küzdő párnak jelenthet megoldást, mégis sokakat zavar a folyamatot átitató sterilitás és rideg, orvosi hangulat. Ezen szeretne változtatni Kamila Rudnicka lengyel dizájner, aki otthoni – nem mellesleg szexjátékként is hasznosítható – inszeminációs készletével a gyerekvállalás intimitását szeretné visszaadni.

A más hasonló eszközöket jellemző funkcionális dizájn helyett Rudnicka gondosan kidolgozott, minimalista szexjátékokra jellemző művészi dizájnt alkotott, mely egyszerűen használható: a műpénisz végén lévő gömböt pumpálva, a légnyomás segítségével tudjuk felszívni a spermát majd kiüríteni a vaginába.

A tervező szerint fontos, hogy a nem megtermékenyülni vágyó partner is aktív részese lehessen a folyamatnak, mely ideálisan egy meghitt szexuális együttlét elemeként zajlik le. Rudnicka reményei szerint ez egyébként a fogantatást körüllengő pszichológiai stressz csökkentéséhez is hozzájárulhat.

Dezeen