Borítsd tavaszba az otthonod csodaszép textilekkel

2020. március 06.
A Designers Guild január közepén mutatta be legújabb, 2020-as tavaszi–nyári kollekcióját, a Grandiflore Rose sorozatot, amelyet a 20. század angolkertjei ihlették: a színpompás, üde kerti virágok és a vadon termő növények buja, mégis elegáns kombinációja.

A Designers Guild a 20. század két legnagyobb hatású tájkertésze, Gertrude Jekyll és William Robinson előtt tiszteleg: ők ketten alkották meg ugyanis Anglia néhány olyan kertjét, amelyeknek ma is csodájára járnak. A Párizsban bemutatott Grandiflora Rose kollekció fő inspirációforrása egy általuk megalkotott kert, a Gravetye Manor volt, amelyben egyszerre jelennek meg egzotikus, távol-keleti növények, bájos, helyi vadvirágok, valamint a legnemesebb rózsafajták és magnóliák.

Ez a páratlanul gazdag növényvilág színpompás nyomott anyagokon, részletgazdag hímzéseken, puha bársonyokon, egyedi tapétákon és könnyed függönyanyagokon is megjelenik, amelyeket számos egyszínű textil egészít ki a Grandiflora Rose-ban. Árnyalatok tekintetében a világos, természetes színek dominálnak a kollekcióban: a halovány rózsaszínektől a ragyogó türkizzöldekig, a pasztelldrappoktól a fakó mustársárgákig.