Az IKEA és a Pizza Hut közös asztalt tervezett

2020. március 20.
Biztosan sokan megállapították már, hogy a kiszállított pizzákat védő, apró fehér műanyag elemek úgy néznek ki, mintha parányi asztalkák lennének – az IKEA most valódi, használható asztalokat készített belőlük!

Gyakran találkozhatunk a kiszállított pizzák tetején ülő (rendszerint) fehér kis műanyagokkal: ezek a háromlábú sámlira hajazó, apró elemek azt hivatottak megakadályozni, hogy a forró sajt szállítás közben beleragadjon a papírdobozba. Ha láttunk már ilyet, talán azt is megállapítottuk magunkban, hogy ezek a praktikus eszközök egy az egyben úgy néznek ki, mintha babaházba való parányi asztalkák lennének – és úgy tűnik, ezzel az IKEA is egyetért.

A svéd bútoróriás a Pizza Huttal összefogva alkotta meg Säva névre keresztelt pizzatartó asztalát, amelyet egy szellemes fricskával egy az egyben ezekről a műanyagokról mintázott. És hogy még erősebb legyen az asszociáció, az asztal közepén egy Pizza Hut logó is helyet kapott.

Az asztal persze önmagában nem mondható sem kifejezetten stílusosnak, sem igazán érdekesnek, de mi azért értékeljük a szokatlan kollaborációt és a pizzarajongók felé tett gesztust.

Dezeen