Hűvös kékséggel érkeznek az új Hermès lakástextilek

2020. április 09.
A francia luxusmárka már évek óta a milánói Dedarral együttműködésben gyártja lakástextíliáit és tapétáit – legújabb kollekciójukat a hűvös kék szín és a különböző rajzeszközök izgalmas textúrái ihlették.

Az új kollekció darabjai merész szín- és anyagkombinációk segítségével jelenítik meg az Hermès népszerű motívumait, a lófigurákat és a lovaglás eszközeit, illetve a lószerszámokat idéző, absztrakt geometrikus mintákat. Az új sorozatot elsősorban a különböző rajzeszközök ihlették, amelyek hangsúlyos szerepet kaptak a kollekcióban: az Aqua Rosa esetében például a filctollal, a Cité Archipel esetében pedig a dizájner, Kevin Lucbert védjegyének számító golyóstollal rajzolt vonalak a dizájn leghangsúlyosabb elemei. 

A minták és színek mellett az anyaghasználat tekintetében is számos különlegességet rejt a kollekció. A Sangles en Tartan textília esetében például különböző szalagok, paszományok, bársonycsíkok alkotják a lovaglásban használt hevederekre és hagyományos, kockás takarókra emlékeztető mintázatot, amely ezáltal nemcsak látvány, hanem tapintás tekintetében is egyedi élményt nyújt, míg a Quatre Cavaliers Brodé textilváltozatán hímzett részletek emelik ki a stilizált városábrázolás főbb vonalait. 

Az Hermès és a Dedar új, közös kollekciójában a kárpit- és függönyanyagok, illetve tapéták mellett kültéri használatra ajánlott textilek is megtalálhatók, így teljes összhangba hozhatók otthonunk belső és külső terei.