Sevillába repítenek a különleges tapéták

2020. április 17.
Burjánzó, mediterrán növényvilág, királyi kertek és bájos dél-spanyol balkonok is megjelennek a Sevilla ihlette tapétakollekcióban.

Kétezer év történelme, római és mór építészeti hatások, főníciai és iszlám művészet, gótika és barokk, narancsligetek és mediterrán növényvilág – az andalúz főváros, Sevilla a különböző korszakok, stílusok, épített és természeti környezet különleges keveréke. Sokfélesége a Cole&Son tervezőit is megihlette: a márka legújabb kollekciója a dél-spanyolországi város előtt tiszteleg.

Az Orange Blossom tapéta a város legendás narancsligeteit illusztrálja a stilizált fákkal és gyümölcsökkel, stílusában az Alcazar királyi palota szőnyegtermének falikárpitjait idézi fel. A Hispalis egy növényzettel sűrűn benőtt kertet hoz az otthonunkba, az Angel’s Trumpetet az Alcazar kertjeiben növő angyaltrombiták ihlették, a Bougainville-át és a Geraniumot pedig a mediterráneum népszerű, mindenütt burjánzó növényei. A Seville modelljein az épített környezet is hangsúlyos szerepet kap: míg a Triana, az Alicatado és a Piccadilly a híres spanyol kerámiák és csempék hangulatát idézi fel, addig az Alcazar Gardens a királyi palota kertjeit jeleníti meg, az Alfaro pedig a kovácsoltvas balkonrácsokkal díszített homlokzatokat idézi fel. A kollekció további különlegességeket is tartogat: a Lola mintájában például egy flamenco-táncosnő, a Jasmine & Serin Symphony modellen jázminágak között rejtőző madarak, a Flamenco Fanen pedig a flamenco kultúra híres kelléke, a legyező a fő motívum. A kollekció meghatározó színei a mediterrán árnyalatok: a terrakotta, a vörös és a zöld különböző változatai, de az azulejos csempék világát idéző modellek esetében fontos szerepet játszik a kék szín is, a modellek többsége pedig több színkombinációban is elérhető. 

A Cole&Son Seville kollekciója a világpremierrel egy időben, március 8-án jelet meg Magyarországon is, a termékek már kaphatók a Hephaistos üzletében.