Teázz csodaszép magyar kerámiákból

2020. április 29.
Ma Somoskői Gábor, vagyis a Kezemura munkáit mutatjuk meg nektek – már ha eddig nem ismertétek volna az egyik legmenőbb hazai keramikust!

A frappáns Kezemura márkanév alatt dolgozó Somoskői Gábor kerámiai már jó pár éve népszerűek a hazai piacon: a fületlen, japán ihletésű pohárkák letisztultságukkal, izgalmas, kézműves textúráikkal tökéletes zen-hangulatot teremtenek az otthoni teázáshoz – nem véletlen, hogy „profi” teázókban, például a Zhao Zhou-ban is megtalálhatók alkotásai.

A folyamatosan változó kínálatot átböngészhetjük a Kezemura webshopban, de sok hazai kézműveseket felvonultató vásáron is megtalálhatjuk az egyedi darabokat. Mi most csak néhány kedvencet mutatunk kedvcsinálónak, például egy finom, tavaszi, hangulatú barackszínű pohárkát, a jellegzetes, „méhkaptárszerű” csészéket, és egy igazán különleges, rusztikus kreációt. A slow life jegyében készült tartós, minőségi kerámiákból tényleg egészen más élmény lesz teázni vagy kávézni, ráadásul mindig szuper dolog hazai kézműveseket támogatni!

Fotó: Kezemura (Facebook)