Elegánsan olvadó dizájnszék

2020. május 19.
A fém eleganciája és a beton robusztussága keveredik ebben az izgalmas dizájnszékben, ami a textúrákon túl a formák fodrozódásával is játszik.

A New York-i Bower Studios kreációja több szinten is igazi tervezői bravúr! Egyrészt izgalmas játék az anyagokkal, hiszen a légies vonalakkal dolgozó, hideg, steril hatású fémvázat a nyers beton robusztusságával keverik. De a szék igazi különlegességét a beton organikus fodrozódása jelenti, amitől egészen „olvadt hatást” kelt a végeredmény – ezért is keresztelték a darabot Concrete Melt Chairnek (olvadt betonszék).

A Bower Studios szerette volna megmutatni, hogy noha általában szilárd, tömbszerű volumenekben találkozunk a betonnal, ez a matéria is képes lágyan, szinte folyékony anyagként hullámozni. A szék olvadó köpenyéhez egyébként először egy faszerkezetet alkottak, ezt vonták be betonnal egy amerikai szobrász segítségével.

Azért tegyük hozzá, hogy bár a végeredmény kétségkívül egyedi és látványos, abban már nem vagyunk biztosak, hogy a szék kényelmes is!

Dezeen