Így néznek ki a klasszikus antik szobrok tetőtől talpig kivarrva

2020. június 09.
Egy olasz szobrász burjánzó tetoválásokkal borította be az antik márványtesteket, izgalmas kontrasztot teremtve – ráadásul egy nagyon különleges eljárással!

Fabio Viale olasz szobrász különleges gesztussal értelmezi újra a legnagyobb antik klasszikusokat. Az ikonikus, már-már szimbolikus jelentősséggel bíró szobrokat tetőtől talpig színes tetoválásokba borítja, izgalmas feszültséget teremtve klasszikus és modern, tiszta és „piszkos”, szent és profán, magas művészet és populáris kultúra között.

A tetoválásokat ráadásul nemcsak egyszerűen ráfesti a márvány felületekre, hanem egy különleges eljárással gyakorlatilag beledolgozza az anyagba – csak úgy, mintha valóban kitetoválná a szobrokat. Vialét elsősorban az ikonográfia kérdésköre foglalkoztatta, amely egyszerre jelenik meg a klasszikus művészetben ábrázolt alakok jelentéstartalmában, miközben a tetoválások világában is kiemelt szerepe van – hiszen ott is épp úgy megtalálhatunk régóta visszatérő figurákat, mintákat. A szobrász különleges alkotásai korokat, stílusokat, művészeti szektorokat kevernek össze, ezen a gesztuson keresztül pedig elgondolkodtató kérdéseket tesz fel magáról a művészettörténetről is.

DesignBoom