Már szó szerint beleülhetünk a zen életérzésbe

2020. augusztus 03.
A zseniális dizájnkoncepció célja, hogy tényleg elmerülhessünk a zen életérzésben: a kényelmes pihenőszékben ejtőzve közvetlen közelről hallgathatjuk a víz csobogását, de a borospohárnak is van hely mellette.

A Karimeen Inc.-nél dolgozó Sasan Gopinathan dizájnkoncepciója, a Dhyan Chaise Lounge pihenőszék a japán zen kertekből inspirálódva kínál különleges kikapcsolódási lehetőséget. A fejtámlából csobó víz segít relaxálni, a heverő speciális kialakítása pedig kényelmesen megtámasztja az egész testet. A lágy, organikus formák is a pihenést segítik, de az alkotó azért arra is gondolt, hogy a borospohár kényelmesen elférjen a szék mellett, és még kedvenc könyveinknek is jut hely a heverő alatti tárolórészben – hiszen a cél, hogy mindenki megtalálhassa azt, ami hozzásegíti őt a zen állapothoz.

A pihenőszék neve, a Dhyan szanszkrit nyelven relaxációt, meditációt jelent. Gopinathan elképzelése szerint a különleges heverő tökéletes eszköz lehet ahhoz, hogy egy fárasztó munkanap után leolvasszuk magunkról a stresszt. Sajnos a Dhyan pihenőszék egyelőre még csak dizájnkoncepcióként létezik, pedig egészen biztos, hogy lenne rá kereslet.

Designboom

Olvass tovább!