Imádjuk ezt a terazzóba borított modernista enteriőrt

2020. augusztus 13.
Mai kedvencünk egy fantasztikusan izgalmas vietnámi lakásbelső, ahol a modernista kialakításból élhető, bensőséges családi tér bontakozik ki!

Merész, modernista ívek és bőkezűen használt terrazzo burkolat – ezekkel lehetne leginkább jellemezni a Whale Design Lab Mái névre keresztelt enteriőrjét. Az erős stílus ellenére azonban a végeredmény mégsem lesz rideg és élhetetlen, sőt, épp ellenkezőleg: a különleges megoldásokból nagyon is intim, barátságos családi tér bontakozik ki.

A belső terek kialakításakor Louis Kahn geometrikus stílusából inspirálódtak, de fontos volt a terrazzo használata is, ami nagyon népszerű volt Ho Si Minh-ben az 1950-60-as években. Az otthon lelke a tágas, amerikai konyhás nappali, ahol a konyhához tartozó részt tetőtől talpig szürkeárnyalatos terrazzo burkolattal borították. A nyitott terek és a nagy belmagasság által keltett tágasságot az óriási ablakokból áradó fény is támogatja, az izgalmasan kanyargó ívek pedig mozgalmassá, lendületessé teszik a tereket.

A gyerekszoba ezzel szemben már sokkal intimebb hangulatú: az íves ajtótól és az alacsonyabb magasságtól szinte barlanghatású – ide már a padlóra is melegebb burkolat, sötét faparketta került. A fa egyébként a többi térben is visszatér bútorok, kiegészítőpanelek formájában, ezzel is ellensúlyozva a kő és a beton ridegségét.

A végeredmény egyszerre izgalmas tisztelgés a modernista építészet előtt, és otthon az egész családnak.

DesignBoom

Olvass tovább!