Futurisztikus ívekből bontakozik ki ez a ghánai stúdió

2020. augusztus 05. |

Az épületet egy ghánai származású művész rendelte meg, aki szeretett volna visszaköltözni hazájába, hogy felpezsdítse a helyi kulturális életet.

A Tzou Lubroth Architekten építészeti stúdió által felépített villát Amoako Boafo festőművész rendelte meg, aki szeretett volna visszatérni gyökereihez, és úgy döntött, visszaköltözik szülőhazájába, Ghánába. A különleges épület egyszerre otthon, stúdió és galéria, emellett három művészt tud elszállásolni.

A kétszintes házat a tengerpartra építették, kialakítása során pedig a geometriai formák izgalmas játékára törekedtek. A villa két blokkból áll, amelyeket a kör alakban kivágott közös tér köti össze – az egyik részben a művészstúdiók kaptak helyet, a másikban a lakórészek, a közös étkező és a galéria.

A középen ívben csavarodó lépcső, amely a medencétől a galériáig vezet, tökéletes példája az egész épületet jellemző merész, mégis játékos vonalvezetésnek, ugyanakkor azt is remekül szimbolizálja, miként olvasztja össze a ghánai villa a publikus és a privát tereket annak érdekében, hogy közelebb hozhassák a művészetet az emberekhez.

DesignBoom

Olvass tovább!

Szólj hozzá te is!

Még több Napi design

Lámpa lett az ikonikus szójaszósos halból hal

Lámpa lett az ikonikus szójaszósos halból