Biztonságos és pillekönnyű a futurisztikus bukósisak

2020. augusztus 18.
A természetben is megtalálható Voronoj-cellák mintázata ihlette ezt a különleges sisakot, ami úgy is teljes védelmet biztosít viselőjének, hogy alig nyom pár grammot.

Yuefeng Zhou, Zhecheng Xu és Haiwei Wang dizájnerek alkották meg a Voronoi biciklisisakot, amit a különleges Voronoj-cellák mintázata inspirált. A tervezők azt tűzték ki célul, hogy modern, futurisztikus formát alkossanak, ami egyszerre divatos, mégis kényelmes, és ami a legfontosabb, biztonságos viselet.

A parametrikus technikával készült sisak külső váza áll a már említett Voronoj-cellákból, míg alatta egy stabilabb rész öleli körbe a koponyát. Most talán sokan arra gondolnak, hogy egy védőfelszerelés esetében nem jó, ha a dizájn fontosabbá válik, mint a funkció, azonban a tesztelés során arra jutottak, hogy ez a különleges struktúra hatékonyabban véd az ütközések során, mint a hagyományos darabok.

A burjánzó, biomorf formákból kibontakozó sisak egyébként még egy rangos dizájn-díjat is elnyert, bár az, hogy mennyire „divatos”, azért szerintünk kérdéses.

DesignBoom

Olvass tovább!