Mallorcai hegyoldalba rejtett apartmanban inspirálódhatnak a kreatívok

2020. szeptember 10.
A nyugalmat árasztó, barackszínű kőfalak között semmi nincs, ami elterelné az inspirációra vágyó kreatívok figyelmét: a két hegyoldalba vájt apartmanban még internet sincs.

A csendes, békés alkotótérre vágyó kreatívok számára hozta létre a Mar Plus Ask építészeti stúdió a két épületből álló The Olive Houses komplexumot: az egész évben bérelhető apartmanokban nincs internet, de még a berendezési tárgyak sem igazán tudják elterelni a figyelmet.

A mallorcai Tramuntana oldalába vájt házak társaságában ezeréves olajfák állnak, egyébként civilizációnak szinte semmi nyoma a közvetlen környéken. A nyugtató, barackszínű kőfalakon kívül a házakban sincs semmi, ami megzavarná az ott pihenő alkotókat a koncentrálásban – persze ezzel együtt az épületek felszereltsége is elég nomádnak mondható. A belső tér kialakítása során igyekeztek utánozni a barlangok természetes struktúráit, így például a finom boltíveket, de díszítőelemként valódi kőhalmokat, sziklás betéteket is beépítettek a térbe.

A letisztult helyiségekben további természetes anyagokat – például fát – használtak a mosakodó- és főzőhelyiségek tervezésekor, így tényleg megmaradhatott az autentikus természetközeli élmény.

Dezeen

Olvass tovább!