Hagyományos és modern találkozása a mexikói álomnyaralóban

2020. augusztus 31.
A mesés tengerparti ház teteje hagyományos módon, pálmalevelekből készült, miközben a belső tereket a mediterrán minimalizmus jegyében alakították ki.

A tengerparttól alig hetven méterre fekszik a mexikói Anonimous stúdió Casa Nova névre keresztelt épülete: egy pazar, két család elszállásolására alkalmas nyaraló, ahol a kifinomult modern építészet és a hagyományos, kézműves technológiák összeérnek. Az épület két fő részből áll: egy nagy központi, közös használatú térből és két párhuzamos „oldalzónából”,a melyek a privát lakrészeket tartalmazzák.

Az épületben a természetes és a térségre jellemző anyagok dominálnak: a beton, a kő és a helyi fa gazdag használata mellett a legizgalmasabb a pálmalevelekből készült, hagyományos házakat megidéző tető, ami elképesztően különlegessé varázsolja a Casa Nova tágas tetőterét. A pálmalevelekkel dolgozó „palapa” építési technikát eredetileg azért vetették be, hogy kicsit hűsítsék a trópusi forróságot az árnyékolás segítségével.

A letisztult, földszínű terekben a légies, mégis meleg, mediterrán stílusú berendezésre törekedtek, amitől a modern épület valóban szerethető, családbarát nyaralóhellyé válik.

DesignBoom

Olvass tovább!