Izgalmas épület lett a csokoládégyártás szentélye

2020. szeptember 18.
A Zürich külvárosában álló Lindt csokoládéház izgalmas ívekkel és letisztult terekkel tiszteleg a világ kedvenc édessége előtt.

A Christ & Gantenbein stúdió megépítette a svájci csokoládégyár főhadiszállását Zürich külvárosában, és bár a gyártást és elosztást menedzselő épületkomplexum alapvetően funkcionális célokat szolgál, koránt sem klasszikus gyárépületről beszélünk.

Egy olyan, a csokoládérajongók előtt is nyitott multifunkcionális teret szerettek volna létrehozni, ami a látogatói élményre fókuszál, így születtek meg a modern, izgalmas építészeti megoldásokat felvonultató terek. Az épületet borító vörös téglák a hagyományos gyárak esztétikája előtt tisztelegnek, belül azonban már mindent kellemes, törtfehér letisztultság jellemez. A középpontban egy 64 méter hosszú átrium áll, amit íves oszlopok és folyosók szabdalnak, spirálban kanyargó lépcsőkkel vezetve a felsőbb szintekre. A Lindt csokoládéházában megnézhetünk egy kiállítást a csokoládégyár történetéről, megnézhetjük, hogyan dolgozik a márka az újabb ízeken és recepteken, és persze be is vásárolhatunk a különböző csokoládékból.

A projekt nem titkolt célja, hogy megreformálja azt, ahogyan a közös felhasználású terekről és klasszikusan pusztán funkcionális gyárépületekről gondolkodunk.

DesignBoom

Olvass tovább!