Ebbe a minimalista madárházba mi is szívesen beköltöznénk

2020. október 19.
A minimalista, tojás alakú madárház egy odút igyekszik imitálni, biztonságos menedéket nyújtva a természetben élő madaraknak.

A Dydykin stúdió letisztult madárháza első ránézésre futurisztikus dizájntárgynak tűnik, pedig valójában végig a madarak igényeit tartották szem előtt a kialakítás során. A tojás alakú „házikó” a fák odvait próbálja imitálni az íves formával, hogy ismerős menedéket nyújtson a természet madarainak. A forma ráadásul azért is praktikus, mert a tojásról könnyedén leperegnek az esőcseppek és a hó sem temeti maga alá. A madárházak háromféle faszínben érkeznek, és többféle módon is rögzíthetőek a fák ágaira – kimondottan jól néz ki például, ha makramét használunk hozzá!

A Dydykin stúdió dizájnerei a Designboomnak elmondták, hogy szerették volna közelebb hozni az embereket a természethez a madarak megfigyelésén és a róluk való gondoskodáson keresztül. A tervezők szerint a természettől való elszakadás jelentősen ronthatja életminőségünket, így a madarakkal való kapcsolatteremtés nemcsak a téli hidegben bajbajutott állatoknak lehet hasznos, de rajtunk, embereken is segíthet.

DesignBoom

Olvass tovább!