17. századi templomban kapott helyet a lebegő glória

2020. október 30. |

Vincent Leroy lebegő glóriája hihetetlen látványt nyújt a kopott kőfalak között, ahol így két nagyon eltérő világ és korszak találkozik.

Számos izgalmas helyszín után most egy 17. századi templomban kapott helyet Vincent Leroy különleges installációja. A Boreal Halo című alkotás – a francia ON fesztivál keretében – Arles-ban látható: az óriási glória több száz éves kőfalak között lebeg, időben távoli korszakokat emelve egy térbe.

A láthatatlan függesztéssel „lebegtetett” glória egy különleges soundtrack ritmusára forog, ami szinte misztikus infrabasszussal és vibrálásokkal is megtölti a szakrális teret. Leroy szerette volna, ha ez a komplex audiovizuális élmény vallásos áhítathoz hasonló élményt nyújt a befogadónak – a tárgy lebegése, monumentalitása és a transzba ejtő hangaláfestés is ezt hivatottak szolgálni. Az pedig, hogy az installáció egy történelemmel és eleve misztikus atmoszférával bíró vallásos térbe kerülhetett, csak tovább mélyíti ezt.

DesignBoom

Olvass tovább!

Óriási viráginstallációk lepték el a madridi Kristálypalotát

Óriási viráginstallációk lepték el a madridi Kristálypalotát

Petrit Halilaj különleges kiállítása keretében óriási fészket rakott a madridi Kristálypalotában, amit aztán hatalmas virágokkal ölelt körül. Első önálló kiállításán a család, a nemzet, a szerelem és a kulturális identitás kérdéseivel is foglalkozik.

Szólj hozzá te is!

Még több Napi design