Így is kinézhet egy fogorvosi rendelő

2020. november 05.
A különleges párizsi fogászati klinikába belépve úgy érezhetjük, mintha hazaértünk volna. Annyi kivétellel, hogy itt a pihenés helyett fogkőleszedés és tömés vár ránk.

A fogorvos rengeteg ember számára a legrettegettebb rémálom, amire valószínűleg csak rátesz egy lapáttal a hófehér, vegyszerszagú, steril és rideg atmoszféra is, ami ezeken a klinikákon vár minket. Ezen szeretett volna változtatni egy párizsi fogászat.

A Le Berre Vevaud stúdió belső építészei, Raphaël Le Berre és Thomas Vevaud modern, de barátságos hangulatot teremtettek a Párizsban tipikusnak számító, Haussmann-stílusú térből úgy, hogy még a korábban jellemző eleganciát is megtartották, csak ezúttal mindenféle modorosság nélkül.

A merész színpaletta, az íves formák és a sok textil használata otthonossá teszik a teret, ráadásul arra is ügyeltek, hogy a váróban és a tér más pontjain is rengeteg különféle ülőfelületet helyezzenek el. Merészen keverik a stílusokat, a vintage és az egészen minimalista, modern bútordarabokat, így tényleg játékos és izgalmas lett a végeredmény – olyannyira, hogy az ember szinte teljesen megfeledkezik róla, hogy gyökérkezelésre érkezett.

Mutatjuk a képeket a világ talán legszebb fogászatáról:

Design-Milk

Olvass tovább!