Kim Kardashian inkluzív fehérneműje a végtaghiányos emberekre is gondol

2022. május 11.
Május 2-án debütált a SKIMS Adaptive collection, ami a limitált mozgásképességgel, például végtaghiánnyal élő emberekre is kiterjeszti az ikonikus testszínű darabokat.

Kim Kardashian márkája már korábban is nagyon ügyelt az inklúzióra: Fits Everybody kollekciójukban azért kínáltak széles választékot különböző méretekből és (test)színekből, hogy tényleg mindenki megtalálhassa a hozzá passzoló darabokat. A május 2-án piacra dobott Adaptive Collection még ennél is tovább megy: az „okos megoldásokkal” élő széria a mobilitási nehézségekkel élő személyeknek szeretett volna kényelmes és praktikus viseletet biztosítani.

A SKIMS új kollekciójának arca Scout Bassett végtaghiányos sportoló lett, aki többek között az Instagramon népszerűsítette az új darabokat.

A bugyik és a melltartók különlegessége, hogy oldalt, illetve elöl lehet bekapcsolni őket, így az alsók esetében például nem kell bajlódni a művégtag átbújtatásával. Mindezt úgy próbálták megoldani, hogy tényleg komfortos és mutatós fehérneműk szülessenek.

Forrás: DesignBoom

Olvass tovább!