Ma, a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján

2018. november 25.
Napi kedvencünk ma egy igen fontos témára hívja fel a figyelmet. Megérkezett a fővárosba az Ökumenikus Segélyszervezet óriás matrjoska babája, hogy a november 25-ei Nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján hirdesse: van segítség a bántalmazói kapcsolatban élők számára.

Miskolc, Szolnok, Orosháza, Devecser, Mosonmagyaróvár és Kaposvár után Budapestre érkezett országjáró körútjáról az Ökumenikus Segélyszervezet óriás matrjoska babája, hogy – a november 25-ei Nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja apropóján is – felhívja a figyelmet: van segítség a bántalmazói kapcsolatban élők számára.

A vidéki városok mellett a fővárosban is megnyílt krízisambulanciákon működő ingyenes tanácsadó szolgálatok azoknak szeretnének segíteni akár anonim módon, akik kapcsolatában jelen van a félelem, tehetetlenek párjuk agresszivitásával szemben, vagy többet szeretnének megtudni arról, hogy mit tehetnek, ha bántalmazói kapcsolatban élnek, de olyanoknak is, akik nem tudják, hogy normális-e egyáltalán az, ami a kapcsolatukon belül történik.

A különleges installáció november 26-ig tekinthető meg a Deák téri Akvárium Klubban (a lépcső tetején).