Pilatesszel a mellrák után

2015. május 13.
A mellrákot legyőzni hatalmas küzdelem, de ez a harc sajnos a betegség után sem ér teljesen véget. A mozgás szabadságának visszanyeréséért, és a stresszmentes életért is újra, lépésről-lépésre meg kell küzdeni. A Pink Ribbon névre keresztelt speciális pilates-program ebben segít a nőknek.

A gyógyuláshoz rengeteg erőre van szükség, lelkire és fizikaira egyaránt. Tudjuk, hogy a mozgás mennyire áldásos, hogy segít javítani közérzetünket és levezetni a feszültséget, mégis, egy olyan pofon után, ami térdre kényszerített minket, nem könnyű feltápászkodni és nekivágni a maratonnak. Hasonlóképpen, a mellrák utáni időszakban is szükség van a fokozatos visszatérésre a sporoláshoz, és a speciális odafigyelésre. Németh-Tavasz Brigitta, tavalyi ÚJJÁSZÜLETÉS kampányunk egyik nyertese egy különleges pilates-program létrehozásán fáradozott, azért, hogy a gyógyulófélben lévő hölgyek visszanyerhessék erejüket, és nem utolsósorban önbizalmukat is. „A Pink Ribbon Program a műtét után, az orvosi engedélyt és a gyógytorna időszakát követően közvetlenül, de akár évek múltán is elvégezhető és edzettségi szinttől függetlenül elkezdhető. Az órákon végzett törzsizom gyakorlatok támogatják a helyes testtartást, az átmozgató gyakorlatok segítségével pedig javítjuk a mellkas-váll-hát rugalmasságát és erejét” – írja a honlapján Brigitta.

Öröm látni, hogy Brigitta azóta mennyi nőnek segített programjával! Ezt bizonyítja legújabb kisfilmje is, melyben megható őszinteséggel beszélnek a nők megpróbáltatásaikról, a megbélyegzésről, kudarcokról és sikerekről:

Legyél te is oktató!

Akár te is segíthetsz átadni a szabad mozgás ajándékát, ugyanis 2015-től oktatói képzés is indul a Pink Ribbon program keretei között. Azok a mozgásterapeuták, pilates okatók, vagy ápolók most egy kétnapos program során speciális tudással bővíthetik ismereteiket, és elsajátíthatják a pilates alapú mozgásprogram alapjait. A képzésről bővebben itt olvashattok.

Mellrákmellékletünket megtalálod a május 14-én megjelenő, júniusi Marie Claire-ben!