Bemutatkozik a NOÉ, a Tiszai Ökohajó

2017. december 14. |
Central Médiacsoport Zrt.

Hamarosan idén is kihirdetik a Highlights of Hungary-díj jelöltjeit, melynek célja az értéket teremtő, inspiráló projektek felkutatása. Addig is ismerkedjünk meg a 2014-es év egyik díjazottjával, a NOÉ programmal és az innovatív lakóhajó ötletének megálmodójával, Vesmás Péterrel.

Hogyan indult, és mostanra hova fejlődött a NOÉ?

Immár 50 év kajakozás (először profiként, aztán túrázóként) közben született az ötlet, hogy milyen jó is lenne közvetlenül a Tiszán élni. Egy nyertes innovatív termék- fejlesztési pályázat Indította el NOÉ megvalósítását. Szerencsésen el is készült a lakóhajó, amely most a TÉR és FORMA építész irodánk “lakóhelye” lett.

Ha csupán egyetlen szegmenst kellene kiemelni, mi az, ami a legjobb egy ilyen innovatív projekt alkotása során?

A hajótervezés maga, illetve az, ahogyan összehozzuk az építészetet és designt a legkorszerűbb, azaz önellátó, energiatakarékos, ökologikus megoldásokkal.

Mit jelent a Noé számára a Highlights of Hungary díjazottjának lenni?

Az előkelő helyezés és a profin célzott médiaelérés sokat tett a lakóhajó sikeréért. Nívós hazai és külföldi, designnal, építészettel foglalkozó folyóiratok, napilapok, és a hagyományos média érdeklődését is felkeltettünk, így szerepeltünk tévében, a Kossuth rádióban, az Indexen, és a Facebookon is. Az is különösen jól esett nekünk, hogy nívós projektek és fiatal díjazottak között szerepelhettünk. De a NOÉ mellett más szálon is kötődünk a Highlights of Hungary-hoz: többek között a fiam is bedolgozott a szintén díjnyertes Budapest Bike Maffiába, és idén is a jelölések között szerepel.

Nézd meg a projekt bemutatkozó videóját is:

Szólj hozzá te is!

Még több Riporter

Inkább anyám, mint egy főbérlő albérlet

Inkább anyám, mint egy főbérlő

Alföldi Róbert és Szabó Győző nemes cél érdekében festettek Alföldi Róbert

Alföldi Róbert és Szabó Győző nemes cél érdekében festettek