Reese Witherspoonnak sikerült egyenlő fizetéseket kiharcolnia az HBO-nál

2018. április 12.
A színésznő és Time's Up mozgalom nyomására az HBO felülvizsgálja dolgozói fizetéseit, és egyenlő béreket oszt majd a férfiaknak és a nőknek.
Fotó: Profimedia – Red Dot

Casey Bloys, az HBO egyik vezetője bejelentette, a csatorna megvizsgálja a nemek közti fizetéskülönbségeket és fellép, hogy megszűntesse az egyenlőtlenségeket. Az HBO intézkedését állítólag a Time’s Up mozgalom és annak legismertebb vezéralakja, Reese Witherspoon inspirálta, aki producerként és főszereplőként is dolgozik az HBO egyik legmenőbb sorozatában, a Hatalmas kis hazugságokban.

„Végig mentünk az összes műsorunkon, – igazság szerint épp most értünk a folyamat végére – és megvizsgáltuk, hogy vannak-e etikátlan eltérések a fizetésekben. Ha találtunk ilyet, azonnal korrigáltuk” – mondta Bloys a Hollywood Reporternek, miközben elismerte azt is, hogy a vizsgálatra a Time’s Up és kimondottan a Reese-zel való beszélgetés ösztönözte a csatornát. Az HBO munkatársa azt már nem említette, melyik produkciók esetében volt gender pay gap, de remélhetőleg ha sok ilyen is volt, a jövőben már ügyelnek az igazságos, egyenlő bérezésre.

HuffingtonPost