Ezeket a gyorssegélyeket vesd be szorongás ellen

2018. július 14.
Manapság annyi stressz nehezedik ránk, hogy néhány szorongásoldó, relaxációt segítő trükk már a mentális elsősegély-csomagunk alapfelszerelését képezi. Mondunk néhány hasznos praktikát!

Hűtsd le magad!

És ezt most szó szerint kell érteni. Egy New York-i terapeuta szerint jó trükk lehet, ha jeges víz alá tesszük kezeinket vagy kicsit meglocsoljuk vele arcunkat, így a hideg érzékelése képes lehet oldani a szorongás érzését.

Szorít-ellazít

A sport köztudottan az egyik legjobb fegyver a stressz és a szorongás oldására, de valljuk be, egy pánikroham küszöbén nem realisztikus elképzelés, hogy hirtelen lefutjuk a háztömböt. Ilyenkor egy kevés fizikai aktivitás is segíthet, például szorítsuk össze és lazítsuk össze izmainkat vagy az öklünket „pumpáló” mozdulatokkal.

Fotó: Unsplash.com

Engedd ki

Az is fontos, – bármennyire is furcsán hangzik talán – hogy megengedjük magunknak a szorongást. Fogadjuk el, hogy ez egy múló állapot, ha pedig jönnének a könnyek, engedjünk szabad utat nekik. Egy kiadós sírásnál kevés jobb stresszoldó van.

Felejtsd el a Facebookot

Ha stresszes időszakban is a neten csüngünk, csak rontani fogjuk saját helyzetünket. A közösségi média fokozza a megfelelési kényszer és a FOMO érzését, szóval jó adag szorongástól megkímélhetjük magunkat, ha egy kicsit félretesszük az okoseszközöket. Az így felszabadult időt pedig kihasználhatjuk relaxációra, hosszú sétákra vagy egy kis alvásra is!