Mexikóba utazik a magyar hajléktalan válogatott

2018. november 10.
November 11-én Mexikóba utazik a magyar hajléktalan válogatott, hogy immár 13. alkalommal vegyen részt a Homeless World Cup-on.

November 11-én hajnalban indul Budapestről a magyar válogatott, hogy november 13-ától kezdve 8 napon át Mexikó város főterén az ikonikus Zocaló téren versenyezzen a Homeless World Cupon. A világbajnokságon 48 ország csapata vesz részt, a mérkőzéseket élőben lehet követni az Oltalom SE Facebook oldalán.

Magyarország 13 éve minden évben delegál csapatot a HWC-re. A csapat edzései nyitottak, ahhoz bárki csatlakozhat az év folyamán. A válogatott tagjai között van, aki bedőlt devizahiteles ingatlanban lakik, van, aki penészes önkormányzati lakásban él, aki édesanyjánál a szoba konyhában, van, aki roma telepről érkezett és most szerződés nélkül egy albérletben lakik. Közös bennük, hogy mindegyikük küzd anyagi és lakhatási gondokkal, de ettől függetlenül kitartással és odaadással készülnek életük nagy kalandjára, a Mexikói VB-re.

Vannak, akik már több mint egy éve készülnek arra, hogy Magyarországot képviseljék. Több mint 100 edzésen, nyelvórán és munkaerő fejlesztő képzésen vettek részt azért, hogy bekerülhessenek a csapatba és jobbá tegyék a saját életüket, elérjék a vágyukat, megvalósítsák álmaikat.