Már a szexrobotokkal sem lehet lefeküdni a beleegyezésük nélkül

2018. november 25. |

A szexrobotok megjelenése után sokan elkezdtek aggódni, hogy az élettelen, a szexet minden feltétel nélkül szolgáltató gépek hatására még több lesz majd a szexuális erőszak. Egy amerikai cégnek van ötlete a megoldásra.

Egyre többet cikkeznek a szexrobotokról és a megjelenésükkel járó aggodalom is egyre fokozódik: a szexuális erőszak még mindig burjánzik, és mit üzen majd a férfiaknak, hogy pénzért megvásárolhatnak egy – ugyan élettelen – női testet, amivel minden következmény nélkül azt tehetnek, amit csak akarnak?

Most egy kaliforniai cég erre a problémára próbál megoldást kínálni speciális szexrobotokkal, melyekkel az aktus előtt beszélgetni kell, a szex pedig csak akkor jöhet össze, ha ők is beleegyeznek a dologba. A szexrobot-bordély egyelőre Indiegogón gyűjt pénzt, ha összejön nekik, 2019-ben nyitnak majd. Elvileg a robotokkal csak flörtölni és beszélgetni is lehet majd a bordély kávézójában, de az még nem világos, hogyan kell majd beleegyeznie a szexbe – és mi akadályozza meg a klienst, ha a robot nemet mondana.

Ennél is aggasztóbb, hogy az Eve’s Robot Dreams “szűzlány” opciót is ajánl, azt pedig már felesleges is megemlíteni, hogy kizárólag női robotokat ajánlanak, elsősorban férfi klienseknek.

Szólj hozzá te is!

Még több Riporter

„A metaverzumnak a valódi világ kiterjesztésének, nem pedig a helyettesítésének kéne lennie” – nőként formálja a web3 jövőjét Tábor Andrea bitcoin

„A metaverzumnak a valódi világ kiterjesztésének, nem pedig a helyettesítésének kéne lennie” – nőként formálja a web3 jövőjét Tábor Andrea