Már a szexrobotokkal sem lehet lefeküdni a beleegyezésük nélkül

2018. november 25.
A szexrobotok megjelenése után sokan elkezdtek aggódni, hogy az élettelen, a szexet minden feltétel nélkül szolgáltató gépek hatására még több lesz majd a szexuális erőszak. Egy amerikai cégnek van ötlete a megoldásra.

Egyre többet cikkeznek a szexrobotokról és a megjelenésükkel járó aggodalom is egyre fokozódik: a szexuális erőszak még mindig burjánzik, és mit üzen majd a férfiaknak, hogy pénzért megvásárolhatnak egy – ugyan élettelen – női testet, amivel minden következmény nélkül azt tehetnek, amit csak akarnak?

Most egy kaliforniai cég erre a problémára próbál megoldást kínálni speciális szexrobotokkal, melyekkel az aktus előtt beszélgetni kell, a szex pedig csak akkor jöhet össze, ha ők is beleegyeznek a dologba. A szexrobot-bordély egyelőre Indiegogón gyűjt pénzt, ha összejön nekik, 2019-ben nyitnak majd. Elvileg a robotokkal csak flörtölni és beszélgetni is lehet majd a bordély kávézójában, de az még nem világos, hogyan kell majd beleegyeznie a szexbe – és mi akadályozza meg a klienst, ha a robot nemet mondana.

Ennél is aggasztóbb, hogy az Eve’s Robot Dreams „szűzlány” opciót is ajánl, azt pedig már felesleges is megemlíteni, hogy kizárólag női robotokat ajánlanak, elsősorban férfi klienseknek.