Ők voltak a legnépszerűbbek 2018-ban a Google szerint

2018. december 21.
A Google minden év végén közzéteszi statisztikáit arról, hogy a felhasználók kire és mire kerestek rá a legtöbbször az adott évben. Nem történt ez másképp idén sem: a világ legnépszerűbb keresőmotorja 2018-ban is nyilvánosságra hozta keresési listáit, és több kategóriában is győztest hirdetett. A globális találatok mellett a magyar vonatkozású eredményekből is szemezgettünk.

 

Mire kerestünk idén a Google-ben?

A Google nemrég közzétette, hogy milyen témák érdekelték leginkább a világ internetfelhasználóit 2018-ban. A listák összeállításakor az algoritmusok a tavalyi év adataihoz viszonyítanak, vagyis nem a legkeresettebb kifejezéseket veszik számba, hanem azokat a keresőszavakat, amelyek idén nagyobb növekedést értek el az előző esztendőhöz képest. Vagyis amire idén többször kerestünk rá, mint tavaly.

A Google Trends oldalán elérhető globális listán a labdarúgó világbajnokság került a dobogó élére, az idén elhunyt hírességek, svéd dj, Avicii, Mac Miller rapper, és Stan Lee, a Marvel-képregények atyja előtt. A filmek közül a Fekete Párduc nyert, melyet a Deadpool és a Venom követett. Hírkategóriában szintén a foci vébé végzett az élen a Florence hurrikán előtt, Harry herceg és Meghan Markle májusi esküvője pedig a negyedik helyet kaparintotta meg. Így persze nem meglepő, hogy a sztárok közül is a sussexi hercegnénevére kerestek rá a legtöbben. Őt egyébként a túladagolás miatt kórházba kerülő Demi Lovatokövette.

Erre kerestek rá legtöbbször a magyarok

Idehaza a legtöbben az országgyűlési választásokra kerestünk rá, a foci, a Való Világ és a Black Friday   előtt. A filmek közül a Venom, a Mamma Mia 2. és a Bohém rapszódia volt a befutó, míg a Valami Amerika 3. az ötödik helyen végzett. A tévéműsoroknál is a VV diadalmaskodott, de sokakat érdekelt a Korhatáros szerelem, az X-Faktor, a Nyerő Páros és az Aranyélet is. A legnépeszűbb sztárok között Sylvester Stalloneés Freddie Mercury után Meghan Markle a tizedik legnépszerűbb keresés volt Magyarországon.

Szerző: Hamedl Andrea Fotó: Profimédia – Red Dot