Ők voltak a legnépszerűbbek 2018-ban a Google szerint

2018. december 21. |

A Google minden év végén közzéteszi statisztikáit arról, hogy a felhasználók kire és mire kerestek rá a legtöbbször az adott évben. Nem történt ez másképp idén sem: a világ legnépszerűbb keresőmotorja 2018-ban is nyilvánosságra hozta keresési listáit, és több kategóriában is győztest hirdetett. A globális találatok mellett a magyar vonatkozású eredményekből is szemezgettünk.

 

Mire kerestünk idén a Google-ben?

A Google nemrég közzétette, hogy milyen témák érdekelték leginkább a világ internetfelhasználóit 2018-ban. A listák összeállításakor az algoritmusok a tavalyi év adataihoz viszonyítanak, vagyis nem a legkeresettebb kifejezéseket veszik számba, hanem azokat a keresőszavakat, amelyek idén nagyobb növekedést értek el az előző esztendőhöz képest. Vagyis amire idén többször kerestünk rá, mint tavaly.

A Google Trends oldalán elérhető globális listán a labdarúgó világbajnokság került a dobogó élére, az idén elhunyt hírességek, svéd dj, Avicii, Mac Miller rapper, és Stan Lee, a Marvel-képregények atyja előtt. A filmek közül a Fekete Párduc nyert, melyet a Deadpool és a Venom követett. Hírkategóriában szintén a foci vébé végzett az élen a Florence hurrikán előtt, Harry herceg és Meghan Markle májusi esküvője pedig a negyedik helyet kaparintotta meg. Így persze nem meglepő, hogy a sztárok közül is a sussexi hercegnénevére kerestek rá a legtöbben. Őt egyébként a túladagolás miatt kórházba kerülő Demi Lovatokövette.

Erre kerestek rá legtöbbször a magyarok

Idehaza a legtöbben az országgyűlési választásokra kerestünk rá, a foci, a Való Világ és a Black Friday   előtt. A filmek közül a Venom, a Mamma Mia 2. és a Bohém rapszódia volt a befutó, míg a Valami Amerika 3. az ötödik helyen végzett. A tévéműsoroknál is a VV diadalmaskodott, de sokakat érdekelt a Korhatáros szerelem, az X-Faktor, a Nyerő Páros és az Aranyélet is. A legnépeszűbb sztárok között Sylvester Stalloneés Freddie Mercury után Meghan Markle a tizedik legnépszerűbb keresés volt Magyarországon.

Szerző: Hamedl Andrea Fotó: Profimédia – Red Dot

Szólj hozzá te is!

Még több Riporter

Ha kórházban hal meg egy csecsemő, mindent megtettek érte, ha otthon, megérdemelték gyász

Ha kórházban hal meg egy csecsemő, mindent megtettek érte, ha otthon, megérdemelték