A nők ereje előtt tisztelgő hotel nyílik Washingtonban

2020. január 03.
Tavasszal nyílik meg az a hotel Washingtonban, mely tematikájának a nők erejét választotta. A szálloda egyik látványossága az Amerikai Legfelsőbb Bíróság legendás bírónőjének, a 86 éves Ruth Bader Ginsburg hatalmas mozaikképe lesz.

A nők erejét ünneplő 14 emeletes Hotel Zena 191 szobával és tetőn található úszómedencével nyitja meg kapuit idén tavasszal az amerikai fővárosban, Washingtonban.

A hotel falait olyan művészeti alkotásokkal díszítik, melyek olyan nőalakok előtt tisztelegnek, akik előmozdították a nők szerepével kapcsolatos nézőpontváltást. Ilyen például egy több mint 15 méter magas fából készült szobor és az amerikai Legfelsőbb Bíróság legendás bírájának, Ruth Bader Ginsburgnek mozaikképe.


https://www.instagram.com/p/B6MPFGJHT3P/

Nem véletlen, hogy a 86 éves bírónő képe is felbukkan a szállodában. Washingtonban hatalmas kultusz övezi Ginsburgöt, nincs olyan ajándékbolt a városban, ahol ne lehetne találni a képével díszített vászontáskát, plakátot vagy bögrét. 

Egyébként nem a Hotel Zena az első olyan szálloda, mely a nőkre fókuszál. A Los Angeles-i La Figueroa szálloda 1926-ban nyílt meg, kifejezetten női utazóknak, napjainkban pedig egy női szerepekre és feminizmusra fókuszáló galériának is otthont ad. 

A washingtoni szálloda a műalkotásokon kívül kulturális programokkal, zenével is szeretné odacsábítani a látogatókat, hogy minden sejtjükkel átélhessék a “lázadó és játékos energiákat, mellyel a képeken is megjelenített erős nők is rendelkeztek” – fogalmazott Andrea Dawson Sheehan, a szálloda művészeti igazgatója.

Forrás: Insider
Fotó: Getty Images