Mesekönyvvel támogathatod a beteg gyerekeket

2020. március 01.
Az Érintettek Egyesület egy különleges, az elmúlásról szóló mesét mutat be az érdeklődőknek március 16-án. A mesekönyvvel első sorban, de nem kizárólag, a daganatos betegséggel vagy leukémiával diagnosztizált gyerekeket nevelő családokat szeretnék támogatni. Olyan családoknak, valamint az őket támogató gyógyítóknak ajánlja a könyvet, akiknek a növekvő túlélési esélyek ellenére is szembe kell nézniük a legnehezebbel. Humbert Mackó meséje számukra jelenthet segítséget, különleges útmutatót szülő és gyermek párbeszédéhez.

A különleges mackó történetét egy harmincoldalas mesekönyv foglalja magában. Az allegorikus mese Alexander Mckenzie színes, álomszerű képi világából, műalkotásiból született, azok ihlették.

Az ingyenes, jótékonysági kiadvány a világ első, angol gyermekhospice-ának gondozásában került legelőször kiadásra, eredeti nyelve angol, mára már több mint 20 nyelvre fordították le. A magyar fordítást Bumberák Maja mesemondónak, a Népművészet Ifjú Mesterének köszönhetjük, a lektorálást pedig a téma szakembereinek – orvosoknak, pszichológusoknak –, valamint az Érintettek Egyesületben önkénteskedő szülőknek.

 

A március 16-án tartott könyvbemutatón Bumberák Maja olvassa fel a mesét, majd kerekasztal-beszélgetés keretében szakemberek és érintett szülők öntik szavakba gondolataikat, osztják meg tapasztalataikat egymással és a hallgatósággal. Felmerülnek kérdések a félelmekről, a mese szerepéről, az őszinteségről, a hospice-ról…

Bővebb infó a programról ITT!

Olvass tovább!