Szivárványcsaládok mutatják meg az életüket az Instagram-oldalunkon

2021. március 04.
A Marie Claire teljes mellszélességgel kiáll a szivárványcsaládok, örökbefogadó szülők és egyszülős családok mellett. Március 5-től négy héten át minden pénteken egy-egy, a kormánynarratíva szerint nem család veszi át az uralmat az Instagram Story felületünkön, hogy megmutassák, az ő életük is olyan, mint akárki másé.

A kampányban részt vevők reggeltől estig kendőzetlenül mutatják be a kisgyerekes családok mindennapjait, görbe tükröt tartva az olvasók, követők elé: mindenkinél, nemi identitástól, kapcsolati státusztól és vér szerinti rokonságtól függetlenül ugyanúgy csörög a vekker, ugyanúgy kezdődik az (online) ovi, ugyanúgy megy a harc az ebéddel, ugyanúgy menni kell latyakos időben a játszótérre, ugyanúgy kínszenvedés az altatás és ugyanolyan szívmelengető az „anya/anyu/apa/apu, szeretlek”.

acsaladazcsalad-insta-kampany

A sort március 5-én Tapasztó Orsi (@orslnsta, @nemakarokbeleszolni) kezdi – hogy hány órától, az „Zsorcika” (na jó, csak viccelünk) ébredésétől függ. Az elkövetkezendő hetekben Pál Marci és Hanol Ádám (@palmarci), Andris apukái, Köböl Anita műsorvezető, Léna anyukája (@kobol.anita) és Herédi Rebeka és Halász Judit (@h.h.rebecca, @0_fishair_0) ikerlány-anyukák fogják még uralni az Instagram-sztori felületünket. A sztorik 24 óra elteltével az Instagram Highlightsban lesznek visszanézhetőek.

Fotó: Ajpek Orsi/Telex