Hosszú volt a karantén, mindenki szexelni akar? – avagy itt a hot girl summer

2021. június 17.
Sok ember a lehető legtöbbet ki akarja hozni a lezárások utáni időszakból: a karanténban elmagányosodott, befásult emberek hívták életre a hot girl summer – sőt, az utóbbi napokban a vaxxed and waxed – mozgalmat a TikTokon, és arra készülnek, hogy életük legvadabb nyarát abszolválják. 

Carpe diem!

A 35 éves Georgie a karanténban hamar belefáradt a társkereső appok húspiac jellegébe, inkább feladta a párkeresést a koronavírus időszakára. Most viszont, hogy ő és a szülei is megkapták az oltásukat, nagy erőbedobással fog visszatérni a párkeresők közé. De ezúttal nem online appokkal, hanem offline képzeli el az ismerkedést. „Amint megnyílnak a helyek, a spontaneitás lesz a jelszavam, minden meghívóra igent fogok mondani és igyekszem megragadni majd minden lehetőséget. Ha úgy érzem, valakivel kapcsolódni tudok akár egy társas összejövetelen, akár egy fesztiválon vagy akár a buszmegállóban, oda fogok menni hozzá, és beszélni fogok vele. Sokkal »carpe diemebb« akarok lenni!” – mondta a The Guardiannek.

És Georgie nincs egyedül. Sokan hozzá hasonlóan belefáradtak az online randizásba és a képernyőnézésbe, így mindenképpen a fizikai térben szeretnének kapcsolódni egymáshoz. És a hangsúly a kapcsolódáson van, hiszen olyan sokáig voltunk egymástól elzárva, hogy szinte kiürültek a szociális kapcsolati raktáraink. „Mindazok után, amit átéltünk, mégis hogy ne legyen ez a nyár a szerelemé?!” – mondta a 65 éves Maggie a The Guardiannek.

Na de mit jelent a hot girl summer és a vaxxed and waxed?

Arról, hogy mit is jelent a hot girl summer, mindenkinek más a véleménye. Vannak, akik tényleg a féktelen bulizást és a woodstocki szabadelvű szexualitást értik alatta, de legalább ugyanennyien úgy értelmezik, hogy ez egy olyan nyár lesz, amikor végre kiszabadulhatunk, csinosan felöltözhetünk és újra megmutathatjuk a legjobb formánkat a nagyvilágnak. Persze vannak, akik itt is átestek a ló másik oldalára: Millie Taylflorth youtuber mintegy 3000 fontot költött arra, hogy „felkészüljön a hot girl summerre”. A Zoom-meetingek korában egyébként nem ő az egyetlen, aki úgy érzi, a „nagy visszatérés” előtt beavatkozásokra van szüksége, egyre több ember fordul plasztikai sebészhez, és kéri a filterezett arcát vagy kezd bele drasztikus diétákba a „karanténkilók” miatt, esetleg pszichésen megterhelő számára a visszatérés megváltozott külseje miatt.

És ahogyan annak egy kapitalista rendszerben történnie kell, a hot girl summerre reagált a zeneipar is a Megan Thee Stallion Hot Girl Summer számával, ami jelenleg a Youtube-on több mint 100 millió megtekintést számlál, a ruhaboltokat elárasztották a lehető legbevállalósabb nyári szettek, a TikTokot ellepték a szexizős kihívások. Egy szó mint száz, a hot girl summer elkerülhetetlenül megérkezett!

hot-girl-summer

A néhány másodperces TikTok-videók korában mozgalom legyen a talpán, ami fenn tud maradni egy-két hétnél tovább. Így volt ez a hot girl summer mozgalommal is, az elmúlt napokban ugyanis már nem ez a menő, hanem az erre rímelő vaxxed and waxed, ami körülbelül annyit tesz, hogy beoltva és legyantázv’. (Az elnevezés egyszerre utal a vakcina utáni szabadságra és a forró bulikra való felkészülésre, a metaforikus gyantázással.) Az elnevezést egy Abe nevű komikus találta ki, azóta pedig frappáns nevével letarolta a közösségi médiát.

Szerelem számokban

Míg a koronavírus alatt virágzott a szexuális jóléti termékek piaca és hatalmas löketet kapott a cyberszex fejlesztése is, addig az újranyitásokkal és a hot girl summer / vaxxed and waxed intézményével úgy látszik, az óvszerpiac jár a legjobban. A Durex bejelentette, hogy az újranyitással kétszámjegyű növekedést értek el a piacon, csak a Superdrug boltokban 65%-kal növekedett az óvszervásárlások száma. De azért a randiapp-cégek sem panaszkodhatnak: a Match Group (ahova a Tinder is tartozik) úgy nyilatkozott, rekordszámú szingli árasztotta el az appjaikat. A legdinamikusabban növekvő angol randiapp, a Hinge statisztikái szerint pedig arra a hétre, amikor a korlátozások enyhültek az országban, már a Hinge-felhasználók majdnem felének volt lebeszélt offline randevúja. És még csak június közepe van.

Forrás: The Telegraph, Mirror, InStyle USA Fotó: Unsplash

Olvass tovább!