Rövidebb lett a nők haja a koronavírus miatt

2021. január 13. |

Egy friss felmérés eredményei szerint a nők hajápolási szokásait is megváltoztatta a koronavírus. A járvány kitörése óta kevesebben és ritkábban járnak fodrászhoz, praktikusabb lett a hajviselet, és több idő jut reggelente a frizurára – derült ki egy 30 ezer nő hajápolási szokásait vizsgáló friss hazai elemzéséből.

Ritkábban járnak fodrászhoz a nők Magyarországon a koronavírus-járvány márciusi kitörése óta, derült ki egy hazai fodrászat széles körű online felméréséből. Mintegy 35 százalékkal csökkent a havonta több alkalommal fodrászhoz járók száma. Ezzel egyidőben 20 százalékkal többen járnak havi rendszerességgel fodrászhoz. A legtöbben, az összes megkérdezett 37 százaléka továbbra is 2-3 havonta jár fodrászhoz, azonban az arányuk 6 százalékkal csökkent a koronavírus hatására.

„Nemcsak a vendégek látogatása ritkult meg, hanem a rendszeresen fodrászhoz járók száma is csökkent. Sok vendég hónapokra elmaradt. Voltak, akik a vírustól való félelmükben, míg mások elveszítették a munkájukat. Sajnos sok olyan telefont kapunk, hogy a vendégek elveszítették az állásukat ,és le kell mondaniuk a már lefoglalt időpontjukat” – számolt be tapasztalatairól Török Tamás, a kutatás vezetője.

rövid haj magyar nők

Becslése szerint 20-40 százalékkal eshetett vissza az iparág forgalma. Különösen azok vannak nehéz helyzetben, akik a koronavírus járvány első hullámakor bezártak, mert az újranyitáskor sem állt vissza a forgalom, így kevesebb vendégen kell osztozni.

Láttad már?

A koronavírus miatti korlátozások megváltoztatták a hajápolási szokásokat is. A nőknek több idejük lett az otthoni hajápolásra. A legtöbb nő továbbra is legfeljebb tíz percet szán reggelente a frizurájára, azonban 10 százalékkal nőtt azok száma, akik tíz percnél több időt töltenek a frizurájukkal reggelente.

A praktikus az új trendi

Egyre több nő választ inkább kényelmes, hétköznapi frizurát. A koronavírus-járvány időszakában megkérdezett nők 55 százaléka arra vágyik, hogy választott frizurája minden helyzetben praktikus legyen. Emellett a korábbi időszakhoz képest 14 százalékkal csökkent a kifejezetten trendi frizurára vágyók arányszáma is.

Kattints tovább!

Egy hajlenövés sem volt még soha ilyen szexi

Egy hajlenövés sem volt még soha ilyen szexi

Az MTV Video Music Awards díjátadója zenészkörökben valóságos Oscar-gálának számít. Ennek megfelelően outfitek és sminkek terén is kitettek magukért a sztárok, de Halsey szivárványszínű hajlenövését senki sem tudta überelni.

De milyen a praktikus frizura? Leginkább félhosszú. Az adatok alapján a nők 57 százaléka félhosszú hajat visel, míg a Covid előtt ez az arány csupán 52 százalék volt. Eközben a rövid és a hosszú frizura aránya egyaránt csökkenést mutat a korábbi időszakhoz képest. A hosszú hajúak arányszáma 10 százalékkal, a rövid hajúaké pedig 7 százalékkal csökkent.

A ritkább fodrászlátogatás intenzívebb hajápolást igényel

Ápoljuk hajunkat úgy, mint Sisi királyné, aki híres volt földig érő csodálatos hajkoronájáról. A királyné hajához csak fodrásza, Fanny Angerer érhetett. A hajmosás egész napos procedúra volt, amikor konyakból és tojássárgájából készült pakolással ápolta a hajzuhatagot. Amennyiben mi is kipróbálnánk az eredeti pakolást, keverjünk össze 5 tojássárgáját és fél deci kiváló minőségű konyakot, majd fésüljük bele a hajba, és hagyjuk hatni legalább 15 percig. Ezt követően alaposan öblítsük ki!

Forrás: Angerer Fodrászat

Fotó: Unsplash

Szólj hozzá te is!

Még több Szépség