A Zoom-meetingek miatt népszerűbb lehet az arcplasztika?

2021. január 06.
A Zoom Face, vagyis a Zoom-arc fogalma egyre jobban felerősödik a karanténidőszak miatti videós meetingek korában. Úgy tűnik, sokan olyan elégedetlenek azzal, amit a képernyőkön látnak viszont, hogy komolyabb beavatkozásokkal tennének ellene.

A koronavírus nem kis hatással volt a szépségiparra, sok helyen nemcsak komolyan megtörve a fogyasztók és beauty addictok vásárlási lendületét, hanem át is rendezve kicsit a hangsúlyokat. A kozmetikai beavatkozások például egyre forróbb topiknak számítanak, igaz, eddig is a beautyszektor favoritjai között voltak. Most viszont már olyanok is elgondolkoznak egy-egy esztétikai beavatkozáson, akiknek korábban elég lett volna egy gazdagabb anti-aging arckrém, vagy éppen némi jégkocka a puffadt szeme alá – válságkezelésként.

Zoom-meetingek face

A Zoom-meetingek csúcsra járatásával azonban egy új jelenség, a Zoom-arc (Zoom Face-ként emlegeti az angolszász sajtó) szedi „áldozatait”, olyanoknak is elvéve az önbizalmát, akik korábban teljesen, vagy legalábbis nagyjából elégedettek voltak, ha tükörbe néztek. A Real Simple például az egyik legnagyobb 2021-es szépségtrendként említi a Zoom Face miatti kozmetikai beavatkozásokat az arcon, míg a Yelp trendszakértője, Tara Lewis szerint egyre többeket foglalkoztatnak az olyan kozmetikai eljárások, amelyek kifejezetten az arc problémáit kezelik: így a szarkalábak, szemkörnyéki karikák és a homlokráncok eltüntetését veszik célba.

Olvastad már?

Sheila Farhang orvos, kozmetikai sebész az Avant Dermatology alapítójaként szintén ezt a trendet látja erősödni. „Én is azt tapasztalom, hogy a szemkörnyéki kezelések iránt megnőtt az érdeklődés, a legnépszerűbb az alsó szemhéjplasztika, vagyis a blepharoplasztika, amely a szem alatti táskák eltűntetését célozza meg. „A The New York Times ezzel szemben már egyenesen arcplasztika boomról beszél a Zoom Face kapcsán, plasztikai sebészekre hivatkozva. „Szinte minden arcfelvarrásra érkező páciens azt mondja, hogy nem tudja mi történt, de a Zoom-hívások alatt szörnyen fest” – nyilatkozta a lapnak dr. Diane Alexander.

Tény, hogy a mobilról vagy laptopról végig ült Zoom-meetingeken nem mindig a legelőnyösebb arcunkat látjuk viszont, és a szög, a fények jelentősen torzíthatnak is a Zoom-arcunk látványán, de mielőtt drasztikusabb megoldások felé fordulunk, érdemes először a szépségrutinunkon keresztül kezelni a helyzetet. Ahogy a szakértő javasolja, akár „egy koffeintartalmú duzzadáskezelő és sötét karikákat enyhítő szemkrém segítségével.”

Olvastad már?

Fotó: Getty Images


Kapcsolódó