Hatodik alkalommal gyűjtenek ronda pulcsikkal a rászorulóknak

2021. november 27. |

Elő a ronda pulcsikat! Az idei lesz a hatodik alkalom, hogy a leggiccsesebb felsőnket magunkra öltve futhatunk a jótékonyság jegyében. December 11-én nemcsak Budapesten, de Debrecenben is vár a Ronda Pulcsis Futás.

Galambos-Parti Regina és Galambos Pál, a Bakancslista Magyarország alapítói 2015-ben szervezték meg az első Karácsonyi Ronda Pulcsis futást. Igazi családi eseményt álmodtak meg: az élményfutáson részt vehetnek kicsik és nagyok, sportosak és kevésbé mozgékonyak, hiszen a távok sprintelve, kocogva, de akár sétálva is teljesíthetőek. Az idei esemény rendhagyó, hiszen a sportolók Budapesten eddig a Margitsziget futópályáján mutathatták meg a legrondább pulcsinkat a nagyközönségnek, most a Városligetben találkoznak majd. A liget déli bejáratától (Múzeum Mélygarázs és Promenád) indulva a Városligeti Futókörön (2 km) elfut a csapat többek között a Millennium Háza és a Rózsakert mellett is, hogy aztán a Mikulás Gyárhoz érkezzen.

ronda-pulcsi-karacsony-futas-jotekonysag

Debrecenben a belvárosban futnak majd a ronda pulcsisok a Baltazár térről indulva, a Hunyadi utca – Péterfia utca – Piac utcai sétálóövezet – Füvészkert utca – Múzeum utca – Baltazár tér útvonalon, érintve a gyönyörű kirakodóvásárt is. A futáson a DVSC labdarúgócsapata és nőikézilabda-csapata is részt vesz, a start előtti bemelegítés pedig a két csapat erőnléti edzői, Száraz Ádám és Rácz Henrietta vezetésével történik, az esemény szervezésében a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. közreműködik.

ronda-pulcsi-karacsony-futas-jotekonysag

A futók tárgyi adományokkal is segítik a Magyar Ökomenikus Segélyszervezet és a Debreceni Karitatív Testület munkáját. A Karácsonyi Ronda Pulcsis futáson résztvevőknek nem kell mást tenniük, mint előkapni a leggiccsesebb, legrondább vagy legviccesebb karácsonyi pulcsijukat, sapkájukat, sálukat (és persze a futócipőjüket), magukkal hozni a védettségi igazolványukat és összekészíteni a rászoruló családoknak szánt csomagot. A szervezők a tárgyi adományokat a futás helyszínén várják, innen szállítják majd tovább a segélyszervezetek részére.

És hogy mi legyen a csomagban? A legtöbbet ezekkel az alapanyagokkal segíthetünk (ügyelve rá, hogy a szavatossági idő legalább jövő áprilisig tartson):

 • hús- és készételkonzervek
 • lekvár
 • kekszek
 • mogyorókrém (dobozos)
 • étolaj
 • száraztészta, tésztaszósz
 • cukor
 • rizs
 • gyümölcs- és zöldségkonzerv
 • bébiételek

A futáson bárki ingyenesen részt vehet védettségi igazolvánnyal, ám a szervezők azt kérik, előzetesen regisztráljunk.

Karácsonyi Ronda Pulcsis futás időpontja és helyszínei: 

 1. december 11. 10:30, START: Budapest, Városliget, Múzeum Mélygarázs és Promenád „D lejárat”
 2. december 11. 10:30, START: Debrecen, Baltazár tér

Olvass tovább!

Szólj hozzá te is!

Még több Riporter

Nem kell új emberré válnod csak azért, hogy utána boldogtalanabb legyél fogadalom

Nem kell új emberré válnod csak azért, hogy utána boldogtalanabb legyél

Elmesélem életem első édeshármasát édes hármas

Elmesélem életem első édeshármasát