Érdekes részletek Diana, Vilmos és Harry 1993-as Disney World-utazásáról

2021. október 30.
Diana hercegnő és a gyerekek három felhőtlen napot töltöttek Disney Worldben, amiről a közelmúltban újabb érdekességek láttak napvilágot.

Bár Diana hercegnő és Károly herceg hivatalosan csak 1996-ban váltak el, már évekkel korábban megromlott a kapcsolatuk, és külön utakon folytatták. Ez az 1993-as, Disney Worldben tett kiruccanás is abban az időszakban valósult meg, amikor Vilmos herceg és Harry herceg szülei már nem voltak jóban.

Diana hercegnő, Harry herceg és Vilmos herceg Disneylandben 1993-ban

A „vezetőülésben” helyet foglaló Vilmos herceg szemmel láthatóan élvezte a kirándulást

Diana hercegnő és a gyerekek a British Airways légitársaság gépével utaztak, és a Disney World egyik alkalmazottja már a repülőtéren várta őket, miután földet értek Floridában. Útjuk a repülőtérről egyenesen a Grand Floridian Resort&Spa nevű, viktoriánus stílusú luxusszállodába vezetett, ahol egy csodálatos, több szobából álló lakosztály állt rendelkezésükre.

A hotelben minden igényt kielégítő amerikai stílusú reggelit szolgáltak fel nekik, aminek része volt a Mickey egér formájú, frissen sült gofri is. A visszaemlékezések szerint Vilmos és Harry herceget zavarba ejtette a bőséges választék és a különleges fogások. A testőrük, Ken Wharfe nevetve mesélte, hogy Vilmos herceg először bátortalanul kóstolta meg az édességet, majd rákapott az ízére – Diana ekkor azt mondta neki, ne árulja el Károly hercegnek, hogy gofrit ettek reggelire.

Bár Diana próbálta gondtalanul átadni magát az élményeknek, a Splash Mountain nevű attrakción mindent megtett azért, hogy ne legyen vizes – ezt nehéz volt elkerülni, ugyanis egy vízesésekkel tarkított hegyi folyón száguldottak végig egy farönkhöz hasonló csónakban. 

Részt vettek több zenés programon, melyek közül a Hoop-Dee-Doo Musical Revue volt a kedvencük. Ennek során a vendégeket a vacsora elfogyasztása közben vadnyugati show szórakoztatja. Amikor a művészek önként jelentkezőket kértek a produkció alatt, a testőr elmondása szerint Vilmos herceg az elsők között emelte a magasba a karját. A gyerekek mellett Diana, akinek ikonikus pulóvereit ismét piacra dobják, is csodásan érezte magát, a hotelbe visszatérve azt mondta, varázslatos estében volt része.

A Disney World attrakciói közül a már háromgyermekes Vilmos herceget a Space Mountain ragadta magával leginkább, erre több tucatszor felült testőrük kíséretében. Egy 2016-os interjúban, amit a People magazin újságírójának adott, azt mesélte, hogy az őt kísérő testőr néhány kör után elhányta magát, neki viszont ez sem szegte kedvét, hogy újra és újra visszaüljön a kanyargós utat bejáró űrjárműre.  

Forrás: Via Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?