Megtörte a hagyományt: saját pénzt keres a norvég hercegnő

2022. március 05.
Sok királyi gyermeket ismerünk, aki megtörte a tradíciót, de az ő története az egyik legszomorúbb.

Érdekes kanyarokat vett Martha Louise norvég hercegnő élete az elmúlt években. Harald norvég király és Szonja norvég királyné idősebb gyermeke felhagyott a nemesi szokásokkal, és „merészelt” saját pénzt keresni, ahogy ő fogalmaz.

martha louise

Csaknem húsz évig volt férjnél; Ari Behn íróval három gyermeket vállaltak, méghozzá három lányt: Maud Angelica, Leah Isadora és Emma Tallulah született a szerelmükből. Sajnos azonban 2016-tól már külön éltek, és az édesapa nem bírta elviselni a válási procedúrát, önkezével vetett véget életének. Martha Louise szép szavakkal búcsúztatta akkor, csodálatos apának nevezte.

Ő azonban egy ideje már karriert is épített, pontosabban hivatásának élt: egy lelki-ezoterikus iskolát alapított. Az egész egy spirituális élménnyel kezdődött – mesélte a közelmúltban Tessy Antony de Nassau-nak egy podcastben. „Mindig is érzékeltem különleges energiákat, és egy alkalommal kapcsolatba is léptem az őrangyalommal – mesélte. – Egyedül voltam, és egyszer csak azt éreztem, hogy a szoba megtelik rózsaillattal, engem pedig valamiféle szerető melegség járt át. Éreztem valakinek a jelenlétét, olyan volt, mint mikor egy régi baráttal találkozunk.”

Hozzátette, hogy az élmény nyomán tartós kapcsolata épült ki azzal, akit ő az őrangyalának gondol. Elmondása szerint ez a lény ösztönözte arra, hogy hallgasson „belső hivatására”.

Azt mondja, hogy az önálló pénzkeresés megtörte a hagyományt, de lehetővé tette számára, hogy „más módon legyen hercegnő”.

Märtha Louise norvég hercegnő elmondta, hogy egy spirituális élmény késztette arra, hogy megtörje a királyi hagyományokat, vállalkozást alapított és saját pénzt keresett.

„Ez vezetett el az egész vállalkozáshoz. Ez vezetett ahhoz, hogy másképpen legyek hercegnő, mint amit a hagyományok diktálnak” – mondta, hozzátéve, hogy megtörte a tradíciót azzal, hogy „merészelt vállalkozást indítani”, és saját pénzt keresett. Korábban ugyanis ez tiltott volt a királyi család tagjainak.

Ennek érdekében Martha Louise már 2002-ben feladta udvari feladatait, és magánemberként élt tovább. 2019 –től a hercegnő titulust sem használja az üzleti tevékenységében. Még ebben az évben bejelentette kapcsolatát egy Los Angeles-i székhelyű sámánnal, Durek Verrettel. Közös fotójukat az Instagramon tette közzé, és a bejegyzésében ikerlángjának nevezte a férfit.

Jelenleg együtt végeznek lelki gondozást a hozzájuk jelentkezőknél, ám tevékenységüket sem az egyház, sem a pszichológus körök nem nézik jó szemmel. „Ezek a dolgok sok kritikát hoztak, de sok örömet is, mert végre önmagam lehetek” – mondta Martha Louise a podcastben.

Forrás: Insider.com, Fotó: Getty Images

Olvass tovább!