Meglepő bejelentés: Károly herceg feleségéből, Camillából királyné lehet

2022. február 07.
Eddig mindenki azt gondolta, Károly herceg trónra lépése esetén Camilla megmarad hercegnéi rangon. A királynő azonban a hétvégén egy nem várt gesztust tett a menye felé.

Erzsébet királynő a hétvégén ünnepelte trónra lépésének 70. évfordulóját, és az ennek alkalmából írt levelében olyan konkrétan beszélt a trónutódlás kérdéséről, mint korábban még soha.

„Örökké hálás maradok azért a hűségért és szeretetért, amit kapok önöktől. És amikor az idők teljében a fiam, Károly király lesz, tudom, hogy ugyanolyan támogatást fognak neki és feleségének, Camillának nyújtani, mint amilyet nekem nyújtottak. Az őszinte kívánságom, hogy ha eljön az ideje, Camillát queen consort rangon ismerjék el, miközben folytatja hűséges szolgálatát” – olvasható Erzsébet levelében.

karoly-herceg-camilla

Az eddigi szabály szerint Károly trónra lépésével felesége, Camilla cornwalli hercegné csupán a princess consort címet kaphatta volna meg, tehát nem lett volna belőle királyné. Ezt írta felül most Erzsébet a levelével – nem kis meglepetést okozva. A királynő bejelentése azért is lepett meg annyira mindenkit, mert tudvalevő, hogy Camilla nem éppen hagyományos úton került be a királyi családba. Károly hercegnek már akkor viszonya volt Camilla Parker Bowlesszal, amikor Diana hercegnő férje volt, Diana halála után pedig Camilla gyakorlatilag közellenség lett Angliában. A brit királyi család rengeteg kritikát kapott, amikor Károly 2005-ben feleségül vette az addigi szeretőjét.

Ezzel a döntésével tehát Erzsébet hatalmas gesztust tett a fia és annak felesége felé, a queen consort rang ugyanis gyakorlatilag királynői rangú hitvesnek, tehát magyarul királynéi státusznak felel meg.

Forrás: Page Six Fotó: Getty Images

Olvass tovább!