A belga királyi család ukrán menekülteket szállásol el birtokain

2022. március 25.
A belga királyi palota is megerősítette, hogy a királyi család alapítványa három ukrán menekült családot szállásol el a birtokain, akik a háború miatt elhagyni kényszerültek otthonaikat.

Két különálló birtokon, egy brüsszeli és egy vallóniai házban szállásolja el a három ukrán családot április elejétől a belga királyi család. Egy harmadik, Brüsszel külvárosában található ingatlanba, amelyet a koronavírus-járvány alatt oltóközpontnak ajánlott fel a belga királyi család, szintén ukrán menekülteket fogadtak be.

belga-kiralyi-csalad-ukran-menekult

„Az ingatlanok, amelyeket most az ukrán családok számára rendezünk be, a belga királyi alapítvány tulajdonában állnak, ahogy a brüsszeli királyi palota vagy a laekeni kastély – mondta a belga királyi család szóvivője. – A döntést, hogy ukrajnai menekülteknek adunk szállást, az alapítvány vezetése hozta Fülöp király kérésére.” 

Nem ez az első alkalom, hogy a belga királyi család a saját birtokaira fogad be embereket. Tavaly a Belgiumban pusztító árvíz után olyan embereknek adtak átmeneti szállást, akik az áradás miatt elveszítették az otthonukat.

Forrás: Insider Fotó: Getty Images

Olvass tovább!